MEB yaz kursları ne zaman başlıyor

MEB yaz kursları ne zaman başlıyor
MEB yaz kursları ne zaman başlıyor sorusu okulların tatile girmesine günler kala araştırılmaya başlandı. MEB yaz kursları başvuruları 18 Haziran'da başlıyor. MEB yaz kurslarında neler var, Kurslara başvurular ne şekilde olacak ve kimler başvurabilir?

MEB YAZ KURSLARI BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

MEB onaylı yaz dönemi destekleme ve yetiştirme kursları için öğrenci başvuruları, 18 Haziran’da başlıyor. Kurslar 2 Temmuz’da açılacak, 19 Ağustos’ta sona erecek.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı yaz dönemi destekleme ve yetiştirme kursları için öğrenci başvuruları, 18 Haziran’da başlıyor. Kurslara, devlet ve özel ortaokullar, imam hatip ortaokulları, ortaöğretim kurumları ve açıköğretim kurumlarına devam eden istekli öğrencilerle mezun durumdaki kursiyerler başvurabilecek. Yaz dönemi kurslarına katılmak isteyen öğrenciler, 24 Haziran’a kadar başvurularını yapabilecek.

ÖĞRETMEN BAŞVURULARI 12 HAZİRAN'DA BAŞLIYOR

Kursta görev almak isteyen öğretmenlerin ise 12 Haziran'da başvurularını yapmaları gerekiyor. Başvuruların onaylanması 12- 17 Haziran tarihleri arasında açıklanacak.

MEB YAZ KURSLARI NE ZAMAN BAŞLAYIP NE ZAMAN BİTECEK?

2 Temmuz’da başlayan kurslar, 19 Ağustos’ta sona erecek. Yaz dönemi kurslarında öğrenciler, okullarının bulunduğu il, ilçe sınırlarında ya da dışındaki kurslara katılabilir.

KURSLAR DERS BAZLI AÇILACAK

Kurs merkezi olmak isteyen örgün-yaygın eğitim kurumları, açmak istediği kursları MEB tarafından belirlenip e-kurs modülüne konulan dersler arasından seçerek müracaat yapacak. Yaz dönemi için kurs merkezi başvurularının alınması ve il/ilçe millî eğitim müdürlüklerince onaylanması işlemleri 4-11 Haziran’da yapılacak. Kurslar ders bazlı açılacak şekilde planlanarak e-kurs modülüne girilecek. Kurs merkezi olan halk eğitim merkezleri, kurslara katılmak isteyen kursiyerleriyle açıköğretim okullarına devam eden öğrencilere e-kurs kullanım şifresi verecek.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.