MEB'deki Fişlemelerle İlgili Flaş Gelişme

MEB'deki Fişlemelerle İlgili Flaş Gelişme
Milli Eğitim Bakanlığı'nda ortaya çıkan fişleme haberlerine ilişkin olarak soruşturma başlatıldı. Şüpheliler arasında İçişleri Bakanı Ala’nın kardeşi Atıf Ala da var.

2013 yılında Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde yapıldığı iddia edilen fişlemelerle ilgili olarak iki bürokrat ve Türk Eğitim Sendikası tarafından yapılan suç duyurusu Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatıldı.

T24 sitesinin haberine göre Başsavcılık, suç duyurusunda geçen hususlarla ilgili soruşturmayı yapması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Bürosu'nda görevli savcı Hakan Büyükabacı’yı görevlendirdi.

Fişlemelerle ilgili yürütülen soruşturma 2013/161859 numarasıyla devam ederken dosyada şüpheli olarak yer alanların arasında Galip Gülmez, Bülent Çiftçi, Yusuf Tekin ve İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın o dönemde Temel Eğitim Genel Müdürlüğü yapan kardeşi Atıf Ala da şüpheli olarak yer aldı. Şüpheliler, “hukuka aykırı kişisel verileri kaydetme” ve “görevi kötüye kullanmak” ile suçlanıyor.

Bakanlıktan soruşturma izni bekleniyor

Savcı , “memur yargılamasında izin” öngören 4483 sayılı kanun uyarınca Milli Eğitim Bakanlığı'na 24 Aralık 2013’te yazı göndererek şüpheliler hakkında soruşturma izni istedi. Alınan bilgiye göre bakanlık izin talebine henüz yanıt vermedi.

MEB bünyesinde yapıldığı iddia edilen fişleme belgeleri Taraf gazetesinde 16 Aralık 2013’te yayınlanmıştı. Söz konusu haberde, fişlemelerin o dönemde MEB Müsteşarı olan Yusuf Tekin’in talimatıyla dönemin Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala’nın kardeşi Atıf Ala ve Galip Gülme tarafından yapıldığı ileri sürülmüştü. Yayımlanan belgelerde ismi geçen kişilerle ilgili olarak “eski MHP’li, bize yakın değil, F tipi, cemaatten yararlanır, çıkarcı, kesinlikle görev verilmemeli” gibi ifadelerin kullanıldığı belirtilmişti.

Haberin ardından söz konusu fişleme tutanaklarında adı geçen iki bürokrat, fişlemelerle ilgili suç duyurusunda bulunmuş, dilekçeyle ilgili ön inceleme başlatılmıştı. Savcılık incelemeyi soruşturmaya dönüştürdü. O dönemde basında yer alan blgilerin yanı sıra MEB’den de iddialarla ilgili bilgi istendi.

T24

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.