MEB’den İngilizce Eğitimine Yeni Müfredat

MEB’den İngilizce Eğitimine Yeni Müfredat
İlköğretim İngilizce dersleri için gramer ağırlıklı eğitimden uzaklaşıp, konuşmaya ağırlık verecek yeni bir müfredat hazırlanıyor.

TÜBİTAK, MEB ile yürüttüğü ortak çalışma kapsamında, ilköğretim İngilizce dersleri için gramer ağırlıklı eğitimden uzaklaşıp, konuşmaya ağırlık verecek yeni bir müfredat hazırlıyor.

TÜBİTAK Bilim ve Toplum Daire Başkanı Şükrü Kaya, İngilizce öğretiminde uygulanacak yeni sistem hakkında şu bilgiyi verdi:

''Artık gramere dayalı sistemden kurtulmak istiyoruz. Öğrencilerin gerçek hayattaki dili kullanması için yeni uygulamalar geliştireceğiz. Bunların yanında ilgi gören çizgi filmleri İngilizceye çevirmeyi planlıyoruz. Televizyonun çocuklar üzerinde büyük etkisi var ve bunu iyi bir şekilde kullanmak istiyoruz.''

Kaya, TÜBİTAK'ın matematik, geometri, fizik, kimya ve biyoloji ile ilköğretim fen ve teknoloji derslerinin müfredatını da revize ettiğini kaydederek, ''Özel olarak hazırlattığımız stüdyolarda 9, 10, 11 ve 12. sınıflar için matematik, fizik, kimya, biyoloji ve geometri dersleriyle ilgili video çekimleri yapıyoruz'' dedi.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.