MEB’den seçmeli dersler genelgesi

MEB’den seçmeli dersler genelgesi
2012-2013 eğitim öğretim yılında ortaokul 5. sınıflar ile orta öğretim 9. sınıflarda uygulanacak olan seçmeli derslerle ilgili 31.08.2012 tarih ve 12668 sayılı ve 2012/37 nolu Genelge Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından yayınlan

Öğrenci ve velilerin bilgilendirilmesi, dilekçe örneklerinin okullarda kolayca görülebilecek yerlere asılması, ders seçiminde öğrenci isteğinin ön planda tutulması ve ders yılı başlamadan önce çalışmaların tamamlanması için gerekli tedbirlerin alınması istenilen genelgeye göre;

a) 2012-2013 eğitim öğretim yılından itibaren Milli Eğitim Bakanlığına bağlı tüm resmî ve özel ilkokul ve ortaokullarda Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 25.06.2012 tarihli ve 69 sayılı Kurul Kararı eki İlköğretim Kurumları (İlkokul ve Ortaokul) Haftalık Ders Çizelgesi 1 ve 5 inci sınıflardan başlamak üzere,

b) İmam hatip ortaokullarında Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 10.07.2012 tarihli ve 98 sayılı Kurul Kararı eki İmam Hatip Ortaokulu Haftalık Ders Çizelgesi 5 inci sınıftan başlamak üzere,

c) Ortaöğretim kurumlarında ise Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 14.08.2012 tarihli ve 124 sayılı Kurul Kararı 9. sınıftan başlamak üzere kademeli olarak uygulanacaktır.

Bu çizelgeler ve Kurul Kararı'nda yer alan seçmeli derslerle; öğrencilerin akademik başarılarının yanında ilgi ve yeteneklerini keşfetmeleri ve geliştirmeleri amaçlanmıştır. Bu nedenle seçmeli dersler, öğrencilerin ilgi, yetenek ve istekleri doğrultusunda velisinin de rehberliğinde öğrenci tarafından seçilecektir.

2012-2013 eğitim öğretim yılında uygulanmaya başlanacak seçmeli derslerin seçiminde aşağıdaki açıklamalar dikkate alınacaktır:

1.Ortaokullarda kayıtlı 5. sınıf öğrencileri, Bakanlığın www.meb.gov.tr internet adresindeki seçmeli derslerin tanıtımlarını 03-10 Eylül 2012 tarihleri arasında inceleyerek hangi dersleri seçeceklerine karar vereceklerdir.

2.Ortaokul 5. sınıf öğrencileri ekteki dilekçe örneğine uygun olarak seçmeli derslerle ilgili yazılı müracaatlarını 10-12 Eylül 2012 tarihleri arasında öğrenim göreceği ortaokul veya imam hatip ortaokulu müdürlüğüne ulaştıracaklardır.

3.Ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5. sınıflarında seçmeli derslerde aynı öğretim programları uygulanacaktır.

4.Haftalık ders saati sayısına göre ortaokullarda 8 saat; imam hatip ortaokullarında ise 4 saat seçmeli ders seçilecektir.

5.Ortaöğretim kurumları 9 uncu sınıf öğrencileri de ilgi (c) Karar doğrultusunda seçmeli derslerle ilgili yazılı müracaatlarını ekte yer alan dilekçe örneğine uygun olarak 10-12 Eylül 2012 tarihleri arasında öğrenim görecekleri okul müdürlüğüne ulaştıracaklardır.

6.En az 10 öğrencinin aynı dersi seçmesi durumunda grup oluşturulacaktır.

7.Dilekçeler okul yönetimlerine ulaştıktan sonra 13-14 Eylül 2012 tarihlerinde e-okul/kurum işlemleri/ders işlemleri/seçmeli ders belirleme ekranından seçilen dersler okul yönetimi tarafından her öğrenci için ayrı ayrı işaretlenecektir.

8.Seçmeli derslerin tespitinde çizelgeler ve Kurul Kararının yer alan ekindeki açıklamalara uyulacaktır.

Kaynak:Memurlar.Net

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.