MEB'den yüz yüze eğitim açıklaması

MEB'den yüz yüze eğitim açıklaması
Bakan Selçuk: "Yarın itibarıyla ilkokul öğrencilerimiz, 7 Haziran Pazartesi itibarıyla ortaokul ve lise öğrencilerimiz için haftada iki gün yüz yüze eğitime başlıyoruz."

Milli Eğitim Bakanlığı ilkokulların yarından itibaren yüz yüze eğitime geçeceğini açıkladı.

"Kavuşuyoruz" başlığıyla mesaj paylayan Selçuk şöyle dedi:

İLKOKUL ÖĞRENCİLERİ 2 HAZİRAN'DA BAŞLIYOR

Yarın itibariyle ilkokul öğrencilerimiz, 7 Haziran Pazartesi’den itibaren ise ortaokul ve lise öğrencilerimiz için haftada iki gün yüz yüze eğitime başlıyoruz.

MEB AÇIKLAMA YAPTI

Sadece üniversitelerin 13 Eylül'de açılacağı bilgisini paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasının son bulmasından sonra önce Milli Eğitim Bakanı Selçuk, "kavuşuyoruz" diyerek, okullarda yüz yüze eğitimin yarından itibaren başlayacağını duyurdu.

Ardından da Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) açıklama yaptı. Bakanlığın açıklaması şöyle:

Ülkemiz genelinde Kovid-19 salgın tedbirleri çerçevesindeki kademeli normalleşme kapsamında, 1 Haziran Salı gününden itibaren tüm ilkokullarda ve okul bünyesindeki ana sınıflarında haftada 2 gün yüz yüze eğitime başlanacaktır. Diğer okul öncesi eğitim kurumları mevcut durumda olduğu gibi tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime devam edecektir.

7 Haziran Pazartesi günü ise tüm ortaokul ve liselerimizde haftada 2 gün yüz yüze eğitime geçilecektir.

Köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki okullarımızda yüz yüze eğitime 1 Haziran Salı gününden itibaren haftanın 5 günü tam zamanlı olarak başlanacaktır.

Okullarımızdaki yüz yüze eğitimlere katılım, isteğe bağlı olup “Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Kılavuzundaki koşullar doğrultusunda gerçekleştirilecektir.

2020-2021 eğitim öğretim yılı 2 Temmuz Cuma günü sona erecektir.

118
8
45
6
6
4
6
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.