Medyadan, trafik kazaları sonrasında yapılan ilk yardımla ilgili haberler

Medyadan, trafik kazaları sonrasında yapılan ilk yardımla ilgili haberler
Medyadan, trafik kazaları sonrasında yapılan ilk yardımla ilgili haberleri yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Binlerce kaza kurbanını ölümden kurtarabilecek ilaç geliştirildi

Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) belirttiğine göre, dünya genelinde her 24 saniyede 1 kişi yolda hayatını kaybediyor. Her yıl küresel olarak 1 milyon 350 bin kişi trafik kazalarında hayatını kaybediyor.

İngiliz ve Fransız bilim insanları kaza ve düşme gibi yollarla ağır yaralanan insanların binlercesini ölümden kurtarabilecek bir ilaç geliştirdi. Söz konusu ilaç kas içi enjeksiyon yöntemiyle uygulanıyor ve kan pıhtılaşmasına neden olarak aşırı kanamayı durduruyor.

Bilim insanlarına göre, olay mahallinde kanamayı durdurmaya yardımcı olan bir ilaç enjekte edilerek binlerce kaza kurbanının hayatı kurtarılabilir.
Bununla birlikte araştırmacılar, ilacın en çok düşük ve orta gelirli ülkelerde yararlı olabileceğini, genellikle ilk yardım ekiplerinin intravenöz (damar içi) teknikler konusunda eğitim alma olasılığının düşük olduğunu söyledi. Bu ülkelerde dünyadaki travma ölümlerinin yüzde 90’ından fazlası meydana geliyor ve bunların yaklaşık yüzde 80’i hasta hastaneye ulaşmadan önce gerçekleşiyor.

25
55
18
26
21
20
23
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.