Mehmet Öz'e göre uzun ömrün sırrı 8 gıda

Mehmet Öz'e göre uzun ömrün sırrı 8 gıda
Uzun ömürlü olmak; yalnızca olgun bir yaşa erişmek değil; o yaşlara geldiğinizde hala iyi hissediyor olmanız demek. Alışveriş sepetinizi hastalıklarla savaşan, vücudunuzu canlandıran bu gıdalarla doldurmak uzun yaşamın en önemli unsuru...

KARA LAHANA: Bu mucize besin, kalsiyum, C Vitamini ve kanser hücrelerini yok eden flavanoid zengini. Aynı zamanda harika bir K Vitamini kaynağı. Bir ölçek kara lahana günlük önerilen K Vitamininin yüzde 700’ünü içeriyor. Bu besin ayrıca karaciğer kanseri riskinin azalmasına yardımcı oluyor. 

ALABALIK: Söz konusu omega-3 yağ asitleriyse, bu yağlı balık, balıkların kralı. Omega-3 yağ asitleri, beyin hücrelerinin yenilenmesi için gereken yapı taşlarını sağladığından beyin sağlığı için oldukça önemli. Haftada iki kere bir adet alabalık tüketmek cildinizin nemini korur ve genç görünmesini sağlar. Biberiye ve limonla ızgarada pişirmenizi tavsiye ederim.

HURMA: Hurma, harika bir antioksidan ve magnezyum kaynağı. Magnezyum vücudun olağan kas ve sinir fonksiyonlarını ve düzenli kalp ritmini sürdürmesine, kemiklerin kuvvetlenmesine ve hem kan şekeri hem de kan basıncının dengelenmesine yardımcı oluyor.

MANGO: Bir adet mango günlük C Vitamini ihtiyacınızın yüzde 96’sını karşılar ve periodontal (diş etine ilişkin) hastalıkları önlemeye yardımcı olur. Mango aynı zamanda kanser ve kalp hastalığıyla savaşmaya yardımcı beta-karoten bakımından da oldukça zengin. Kanserle savaşıcı özelliklerini maksimum dereceye çıkarmak için balıkla birlikte tüketin ve meyve salatanızın içine ekleyin.

TATLI PATATES: Haftada 200 gram tatlı patates tüketmek karaciğer, cilt ve prostat kanseri riskinizi azaltmaya yardımcı oluyor. Tatlı patates, vücutta A Vitamini üretimine yardımcı olan beta-karoten bakımından zengin. Akşaüm yemeğinde kimyonla hazırlanmış fırında tatlı patates yapabilirsiniz. 

ELMA: Lif, antioksidan, folik asit, Alzheimer’la savaşmaya yardımcı; ayrıca E Vitamini ve günlük yaşamın oksidatif stresinden beyni koruyan kuersetin isimli flavanoid zengini. Elma, uzun yaşamın sırlarından biri diyebiliriz. 

SÜZME YOĞURT: Süt ürünleri hem kalsiyum içeriyor hem de kemikleri güçlendirmek ve kemik erimesi başlangıcını önlemek üzere bir numaralı besin takviyesi. Tam bir D Vitamini deposu. Bu besin aynı zamanda sindirime yardımcı olan iyi bakteriler yani probiyotikler içeriyor. Kahvaltının yanı sıra makarna soslarınızda kullandığınız krema yerine kullanmayı deneyin. 

TOFU: Asya’nın vazgeçilmezlerinden olan tofunun hem yemeklerde kullanım alanı çok genişr hem de kalsiyum zengini. Farklı yöntemlerle elde edilen bu soya peyniri ayrıca, beyin fonksiyonlarını destekleyen ve demans yani bunama hastalığı riskini düşüren omega-3 yağ asitleri içeriyor.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.