Mekanı cennet makamı ali olsun ne demek

Mekanı cennet makamı ali olsun ne demek
Mekanı cennet makamı ali olsun ne demek konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Mekanı cennet makamı ali olsun ne demek?

Cevap : Makamâli yüce/yüksek makam, yüksek mevki anlamlarına gelen, Osmanlıda bakanlar kurulu için de kullanılan sözcük grubu. çok yaygın olmasa da, vefat eden kişilerin yakınlarına taziye amaçlı da söylenilmektedir. Mekanı cennet, makamâli olsun denir.

Mekanı cennet, Makam-ı âli olsun: Vefat eden kimsenin yakınlarına vefat eden kimse edilen dua ve temenni niteliğinde söylenir. "Berzah Aleminde Yüksek mevkilerde olsun, cennet yeri yurdu olsun kabir azabı uzak olsun" anlamına gelen cümledir.

Taziye de bulunurken genelde "Başını sağ olsun", "Allah mekanını cennet etsin", "Allah taksiratını affetsin" gibi cümleler söylenmektedir. Peygamber efendimiz (s.a.v.) çoğu hadisinde ölen bir kimsenin arkasından kötü söz söylenmemesi gerektiğini ve her zaman iyi konuşulması gerektiğini buyurmuştur.

5
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.