Mekke ve Medine'nin Müslümanlar için önemi

Mekke ve Medine'nin Müslümanlar için önemi
Mekke ve Medine şehirlerinin bizim için önemi hakkında arkadaşlarınızla konuşunuz. Mekke ve Medine'nin Müslümanlar için önemi nedir?

Soru : Mekke ve Medine şehirlerinin bizim için önemi hakkında arkadaşlarınızla konuşunuz.

Mekke’nin Müslümanlar için Önemi

Mekke Peygamber Efendimiz (sav)’in doğup büyüdüğü, evlendiği ve çocuklarının olduğu yerdir. Mekke bu açıdan Peygamber Efendimizin hayatında önemli bir yeri vardır. Peygamber Efendimiz (sav) 571 yılında Mekke’de doğmuş hayatının en önemli anlarını orada geçirmiştir. O çocukluğunu ve gençliğini orada geçirmiştir. 25 yaşında iken Hz. Hatice (r.a.) ile Mekke de evlenmiş ve çocukları Mekke’de iken dünyaya gelmiştir.

Medine’nin Müslümanlar İçin Önemi

Medine peygamber efendimiz (sav)’in ikinci yurdudur. Peygamber Efendimiz buraya hicret ettikten sonra ilk devlet burada kurulmuştur.

Müslümanlar için büyük bir önem taşıyan Mescid-i Nebevi bu şehirdedir. Peygamber Efendimiz döneminde Mescid-i Nebevi’de beş vakit namazın yanı sıra sorunlar ve problemler burada konuşulmuş, devlet meseleleri bu mescidde görüşülmüştür. Mescid-i Nebevi bu işlevlerin yanı sıra aynı zamanda bir eğitim yuvası ve askeri stratejilerin konuşulduğu bir kışla idi. Mescidi Nebevinin bitişiğinde Peygamber efendimizin odaları da vardı.

Peygamber Efendimizin mübarek kabirleri bu Mesci-di Nebevidedir. Bu sebeple Medine Müslümanlar için oldukça önemli bir şehirdir.

Peygamberimizin çocukluğu ile ilgili neler biliyorsunuz yazımızı buradan okuyabilirsiniz. Tıklayınz
İsra ve Mirac ile ilgili bir ayet ve bir hadis yazımızı buradan okuyabilirsiniz. Tıklayınız
İslam tarihindeki hicret olayı hakkında neler biliyorsunuz yazımızı buradan okuabilirsiniz. Tıklayınız

356
166
334
61
62
65
444
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum