Mekke’den Medine’ye göç eden Müslümanlara ne denir

Mekke’den Medine’ye göç eden Müslümanlara ne denir
İnançları uğruna Mekke’den Medine’ye göç eden Müslümanlara ne denir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Soru : İnançları uğruna Mekke’den Medine’ye göç eden Müslümanlara ......................... denir.

Cevap : Muhacir

Ensar ile muhacir kavramları çokça karıştırılmaktadır. Muhacir göç eden demek iken; ensar onları karşılayanlar anlamında kullanılır. İslam tarihinde bu kavramlar çok önemlidir. Mekke'den Medine'ye göç eden Müslümanlara muhacir denirken, onları Medine'de karşılayan ev sahiplerine ise Ensar adı verilir.

Muhacir kavramı daha sonra Osmanlı zamanında da kullanılmıştır. Burada da göç edenleri nitelemiştir. Osmanlı zamanındaki muhacirler, Balkanlardan zorunlu göç ile Anadolu topraklarına gelen insanlara verilen addır. Dilimize Arapça'dan geçmiştir. Arapçadaki anlamı tam da soruda verildiği gibi, Mekke'den Medine'ye göç eden Müslümanlar anlamını taşır.

Muhacir ve Ensar kavramları İslam tarihinde karşımıza önemli bir olay olarak çıkan Hicret olayında sıklıkla gözümüze çarpar. Muhacirlerin yapmış olduğu bu göç, Hicret olarak adlandırılır.

103
2
6
2
3
3
4
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.