Meleklere imanın insana kazandırdıkları

Meleklere imanın insana kazandırdıkları
Meleklere imanın insana kazandırdıkları nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Mümine düşen öncelikli görev, meleklerin varlığına inanmak ve bu imanın gereğini davranışlarına yansıtmaktır. Şüphe yok ki iman amelle değer kazanır. İman esasları, aynı zamanda insanın hayatında kendisine rehber edineceği ve daima hareketlerini ona uyduracağı prensipler bütünüdür. Bu anlamda iman edilen her inanç esası gibi meleklere iman da müminin duygu, düşünce ve davranış dünyasına etki edip onu ahlakî olgunluğa eriştirir. Buradan hareketle meleklere imanın insan hayatındaki önemini şöylece özetleyebiliriz:

  • Meleklere inanan kimse öncelikle alemin görünen ve yaşadığımız dünyadan ibaret olmadığını bilir. Böylece Yüce Allah’ın (c.c) yaratmadaki sonsuz kudretinin bilincine varır.
  • Meleklere inanan bir Müslüman; meleklerin kendisini takip ettiğini, gözetlediğini bilir. İyilik ve kötülüklerinin her an kayıt altına alındığı bilinciyle devamlı dengeli hareket eder.
  • Mümin kişinin her an Allah’ın (c.c) denetim ve gözetimi altında olduğunu bilerek iyiye ve güzele yönelmesi kullukta sorumluluk bilincinin yerleşmesine vesile olur.
  • İnsan zayıf olarak yaratılmış bir varlıktır. Bu nedenle iki ezelî düşmanı şeytan ve nefisle olan mücadelesinde onlardan gelebilecek telkin ve yönlendirmelere karşı Allah’ın (c.c) görünmez güçleri tarafından desteklenip hayır işlemeye yönlendirildiğine inanır. Peygamberimiz (s.a.v) bir hadislerinde: “Şeytan da melek de insanoğluna sokularak onun kalbine birtakım şeyler atarlar. Şeytanın işi kötülüğe çağırmak, sonu fena ve zararlı olan şeylere teşvik etmek ve hakkı yalanlamak, haktan uzaklaştırmaktır. Meleğin işi hayra, iyiliğe çağırmak ve kötülükten uzaklaştırmaktır.”46 buyurmuştur.
  • Allah’ın (c.c) mümin kullarını melekleri vasıtasıyla her zaman ve her yerde koruyup kolladığının bilincinde olan mümin, en olumsuz koşullarda bile ümidini kaybetmez.
  • Devamlı bizimle beraber olan ve bizi koruyan meleklerin olduğuna inanmak, insana tek başına kaldığı zaman bile yalnız olmadığı duygusunu verir.

450
170
400
85
74
53
406
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.