Mescidin idari ve sosyal rolü hakkındaki düşünceleriniz nelerdir

Mescidin idari ve sosyal rolü hakkındaki düşünceleriniz nelerdir
Mescidin idari ve sosyal rolü hakkındaki düşünceleriniz nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Soru : Mescidin idari ve sosyal rolü hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?

Camiler topluca ibadet etmek, cemaatle namaz kılmak ve dini ve manevi bol kazançlar sağlamak içindir. İbadetin yanında kürsüde yapılan vaazlar ve minberde okunan hutbeler ve diğer etkinliklerle camiler birer kültür merkezleridir.

Camiler Müslüman toplumların ayrılmaz bir parçası ve İslam’ın simgesidir. Arapçada, toplayan bir araya getiren, anlamına gelmektedir. Müslümanların cemaatle namaz kıldığı, topluca Allah’a ibadet ettiği yerler olan camiler, yeryüzünün en hayırlı ve Allah tarafından en sevimli mekânlardır. Allah’ın evidir. Kabe’nin bir şubesidir. Peygamber Efendimiz(s.a.v); “ Allah’ın en çok sevdiği ve hoşlandığı yerler mescitlerdir.” buyurmuştur.

Peygamber Efendimiz Mekke’den Medine’ye hicreti sırasında daha Medine’ye varmadan Kuba’da kaldığı günlerde hemen b ir mescit yaptırmıştır. Medine’ye vardığında ise ilk olarak Mescid-i Nebi’yi inşa ettirmiştir. Kendisi de bu inşaatta taş ve kerpiç taşıyarak bizzat çalışmıştır. Camiye gönül vermenin cami inşa edip yaptırmanın önemine işaret etmiş ve bu hususta “Bir kimse, yalnız Allah rızasını umarak, küçük veya büyük bir mescit inşa etse, Allah’ da ona cennetten bir köşk ihsan eder” buyurmuştur.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.