Meslek sahiplerinde olması gereken ortak özellikler nelerdir

Meslek sahiplerinde olması gereken ortak özellikler nelerdir
Size göre meslek sahiplerinde olması gereken ortak özellikler nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Mesleklerin icra edilmesinde meslek sahiplerine düşen sorumluluk ve görevler de bulunmaktadır. Meslek sahiplerinin öncelikle hukuki, ahlaki kurallara uygun olarak mesleklerini icra etmeleri gerekir. Örfi, idari ve manevi değerlerin de yaşatılması gerekir.

Meslek sahiplerinin sahip olması gereken özellikler dürüst olmaları, doğru olmaları, çalışkan olmaları, üretken olmaları, topluma fayda için çalışmaları şeklindedir. Böylece mutlu ve huzurlu bir toplum inşa olabilir. Barış ve güven ortamı sağlanabilir. Adalet ortamı tesis edilebilir. Ticari, iktisadi ve mali gelişmeler kalkınmaya da yol açar. Böylece adil ve ahlaklı bir ticaret yapılmış olur. Meslek icra etmek yetenek işidir.

671
330
100
24
24
24
47
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.