Metalik katıların birbirinden çok farklı erime noktasına sahip olmalarının sebebi

Metalik katıların birbirinden çok farklı erime noktasına sahip olmalarının sebebi
Metalik katıların birbirinden çok farklı erime noktasına sahip olmalarının sebebi nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Metalik katıların birbirinden çok farklı erime noktasına sahip olmalarının sebebi farklı sayıdaki değerlik elektronlarıdır.

Maddenin en düzenli yapısı ve tanecikleri arasındaki boşluğu ihmal edilebilecek kadar az olan hali katı haldir. Katı maddelerin belirli bir şekilleri ve hacimleri bulunur. Sıkıştırılmaları mümkün değildir. Tel ve levha haline getirilebilirler. Akışkanlıkları yoktur ve taneciklerinin yaptığı hareket titreşim hareketidir. Isı ve elektriği iletirler.

Katılar, kristal katılar ve amorf katılar olmak üzere ikiye ayrılır. Metalik katılar ise kristal katıların bir türüdür. Metalik katılarda değerlik elektronları metal katyonlarının tümünün çevresinde serbestçe dolaşır. Bunun nedeni değerlik elektronlarına uygulanan düşük çekim kuvvetidir. Metalik katılara örnek olarak tungsten, bakır, cıva, çinko ve altın verilebilir.

Kaynak:Eğitim Sistem

13
1
1
1
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.