Metin analizi ifadesinden ne anlıyorsunuz

Metin analizi ifadesinden ne anlıyorsunuz
Metin analizi ifadesinden ne anlıyorsunuz, Felsefi bir metni diğer metinlerden ayıran nitelikler neler olabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

1. Metin analizi ifadesinden ne anlıyorsunuz?

Cevap: Felsefi metinleri anlamak ve felsefi metin yazabilmek felsefi okuryazar olma becerisini gerektirir. Öncelikle “İyi bir yazar iyi bir okuyucudur.” genellemesi felsefi okuryazarlık içinde geçerlidir. Felsefi okuma ve yazmada temel kural metni anlamak için felsefi metinlerin özelliklerini bilerek okumaktır. Felsefi metinler bizi en çok düşünmeye zorlayan ve sorgulamaya davet eden içeriklerdir. Bu nedenle etkin biçimde okunması gerekir. Etkin okuma metinle sürekli zihinsel bir ağ kurmayı gerektirir. Bu nedenle okuyucu bazen durup düşünmeli, bazen metne soru sormalıdır. Felsefi bir problemin tartışıldığı felsefi metinlerin yazılış amacı vardır. Bu amacı anlamak için parça ve bütün olarak metnin ne ifade ettiğini görebilmek önemlidir.

2. Felsefi bir metni diğer metinlerden ayıran nitelikler neler olabilir? Düşüncelerinizi paylaşınız.

Cevap: Felsefi metinler incelediği problemi ya da konuyu tüm yönlerini gözler önüne sermekle yükümlüdür. Bu yönler, farklı argümanlarla desteklenmiş olmalıdır. Felsefi metinlerde illa ki çözüm olacak diye kaide yoktur. Burada görüş bildiren filozofun kendi içinde tutarlı olan ve birçok argümanı öne sürerek, bir konu hakkında ki görüşünü kendi bakış açısıyla ifade etme şeklidir. Yine aynı şekilde diğer filozoflarda bu görüşe kendi karşı argümanlarını öne sürerek o görüşü çürütebilir. Dolaysıyla bir düşünce için doğru ya da yanlış demek biraz güçtür.

1
0
0
1
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.