Michelangelo bir arkadaşına hangi eserini yaparken yaşadığı sıkıntıları ve nefreti anlatan bir şiir yazmıştır

Michelangelo bir arkadaşına hangi eserini yaparken yaşadığı sıkıntıları ve nefreti anlatan bir şiir yazmıştır
Michelangelo bir arkadaşına hangi eserini yaparken yaşadığı sıkıntıları ve nefreti anlatan bir şiir yazmıştır sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Michelangelo bir arkadaşına hangi eserini yaparken yaşadığı sıkıntıları ve nefreti anlatan bir şiir yazmıştır 

A- Sistine Şapeli tavanı resimleri
B- Çömelen Çocuk Heykeli
C- Pieta
D- Apollon Heykeli

Doğru Cevap: Sistine Şapeli tavanı resimleri

Sistine Şapeli 1477-1481 yılları arasında Papa IV. Sixtus için yaptırılmıştır.  Sistine Sapeli tavanı, İtalyan yüksek rönesans dönemi sanatkarı Michelangelo tarafından 1508 - 1512 döneminde hazırlanmış bir seri fresk resim eseridir. Bu resimler Papa IV. Sixtus tarafından 1477-1480 döneminde Vatikan'da yaptırılan büyük Sistine Şapeli tavanında bulunur ve 1508'de Papa II. Julius tarafından sipariş edilip yapılmaya başlanmıştır. Bu tavanda bulunan tablolar insanlığın Yaratılışı, Düşmesi ve Kurtarılması hakkinda Hristiyan dinsel doktrinlerini göstermek için yapılmıştır.

Kaynak:Eğitim Sistem

1
2
0
0
0
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.