Mikroskopta incelediğiniz bir hayvan hücresinde mitozun metafaz evresinde 64 kromatit bulunduğunu gözlemliyorsunuz

Mikroskopta incelediğiniz bir hayvan hücresinde mitozun metafaz evresinde 64 kromatit bulunduğunu gözlemliyorsunuz
Mikroskopta incelediğiniz bir hayvan hücresinde mitozun metafaz evresinde 64 kromatit bulunduğunu gözlemliyorsunuz. Bu hücrenin başlangıçtaki kromozom sayısı ve bölünme sonucu oluşan yavru hücrelerin kromozom sayısı sırasıyla kaçtır?

Soru : Mikroskopta incelediğiniz bir hayvan hücresinde mitozun metafaz evresinde 64 kromatit bulunduğunu gözlemliyorsunuz. Bu hücrenin başlangıçtaki kromozom sayısı ve bölünme sonucu oluşan yavru hücrelerin kromozom sayısı sırasıyla kaçtır?

Ödev cevabı kısaca : Mitoz bölünme sırasında başlangıçtaki bir hücrenin kromozom sayısı, bölünme sonucu oluşan yavru hücrelerde de aynı kalır. Mitotik bölünme, kromozom sayısının korunduğu bir bölünme türüdür. Bu nedenle, başlangıçtaki hücrede 64 kromatit (veya 32 kromozom) bulunuyorsa, bölünme sonucu oluşan yavru hücrelerin her birinde de aynı sayıda kromozom bulunur.
Başlangıçtaki hücrede 32 kromozom varsa, her bir yavru hücrede de 32 kromozom olacaktır.

61
2
1
3
33
1
31
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.