Millî bayram kutlamalarında neden coşkulu oluruz

Millî bayram kutlamalarında neden coşkulu oluruz
Millî bayram kutlamalarında neden coşkulu oluruz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Çünkü birlik beraberliğimizi pekiştiren sevinçli günlerimizdir. Milli bayramlarımızı kutlarken atalarımızın kahramanlıklarını ve başarılarını anar, bize emanet ettikleri değerlerin önemini daha iyi kavrarız.

Milli bayramlar geçmişte уaşanmış önemli olaуların hatırlanması ve geleсek nеѕillеrе aktarılmaѕı için kutlanır. Milli bayramları cоşkuyla kutlаrız çünkü bu bayramlar bizim zamanında kazanmış olduğumuz mіllі mücadelemіzі temsil еdеrlеr.

Büyük bir mücadele ve özveri sayesinde düşmanları yurdumuzdan attıktan sonra, Kurtuluş Savaşı'ndaki özel günleri milli bayramlarımız olarak kutlamaya başladık. Şimdi milli bayramlarımızın neler olduğuna bakalım ve tarihleri ile beraber nedenlerini öğrenelim.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı: Milli mücadele sırasında 23 Nisan 1920 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde açıldı. Atatürk milli mücadele sırasında kararların halk tarafından ortak verilmesi gerektiğine inanıyordu. Böylece halkı temsil eden milletvekilleri mecliste toplandı. 23 Nisan 1920'de açılan TBMM aynı zamanda Atatürk tarafından çocuklara armağan edildi.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı: Ülkemiz düşmanlarımız tarafından kuşatıldığı sırada Atatürk milli mücadeleyi başlatmak için 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun'a çıktı. Böylece ülkenin dört bir tarafında Türk vatandaşları mücadeleye başladı. Daha sonra Atatürk bugünü gençlere armağan etti.

30 Ağustos Zafer Bayramı: Türkiye Büyük Millet Meclisi ile beraber bir araya gelen Türk vatandaşları, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde çok daha güçlü hale geldi. Bu konuda Kurtuluş Savaşı'nı kazanarak düşmanları yendiğimiz tarih ise 30 Ağustos 1922 yılıdır. O yüzden her sene 30 Ağustos Zafer Bayramı olarak kutlanır.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı: Kurtuluş Savaşı'nı kazandıktan sonra ülkeyi bir veya birkaç kişi değil, halkın yönetmesi gerektiğine dair Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde Cumhuriyet dönemine geçildi. Böylesi önemli gün ise her yıl 29 Ekim'de Cumhuriyet Bayramı olarak kutlanmaya başlandı.

4
2
4
2
3
3
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.