Millî bilincin oluşumunda destanların rolü

Millî bilincin oluşumunda destanların rolü
Millî bilincin oluşumunda destanların rolü nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Milli bilinç, ortak akılla hareket edilmesi, manevi, ahlaki ve kültürel değerlere sahip çıkılması gibi unsurların yaşanmasını ve gelecek nesillere aktarılmasını sağlar. Milli bilincin oluşmasında tarihi unsurlar önemli bir yer tutar. Gelenek ve görenekler, örf ve adetler, kültür ve ahlak değerleri, tutumlar ve davranışlar da bunun bir parçasıdır.

Milli bilincin oluşmasında edebiyat unsurları ve eserleri de çok etkilidir. Destanlar kültürün geçmişten geleceğe taşınmasında öğretici ve eğitici eserler olma özelliklerine sahip olarak okunmakta ve okutulmaktadır. Bu nedenle destanlar kültür ve ahlak değerleri bakımından milli bilincin devamlılığını da sağlamaktadır. Destanlar sonradan yazıya aktarılan eserlerdir.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum