Milli Eğitim Bakan yardımcılarının görev dağılımı

Milli Eğitim Bakan yardımcılarının görev dağılımı
Milli Eğitim Bakan yardımcılarının görev dağılımı belli oldu, MEB'de 4 tane bakan yardımcısı bulunmaktadır. İbrahim Er, Reha Denemeç, Mahmut Özer ve Mustafa Safran'ın kısa öz geçmişleri ve Milli Eğitim Bakanlığında hangi birimlerden sorumlular....

Bakan Yardımcısı İbrahim ER  kimdir

25.05.1968 tarihinde Rize'de doğmuştur. Rize lisesini bitirmiş, Karadeniz Teknik Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümünden 1988 yılında, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Yöneticiliği ve Denetçiliği Bölümünden 1998 yılında mezun olmuştur. Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Eğitim Yönetimi Teftiş Planlaması ve Ekonomisi Bölümünde yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. Şanlıurfa, Rize ve Bolu illerinde öğretmen ve okul müdürü olarak görev yapmış, Bingöl ve Ankara illerinde Eğitim Müfettişliği, Millî Eğitim Bakanlığı Merkez Teşkilatında İlköğretim Genel Müdür Yardımcılığı ve Genel Müdürlük görevlerinde bulunmuştur. 03.03.2011 tarihinde Cumhurbaşkanı tarafindan Danıştay Üyeliğine seçilen ER, 25.07.2018 tarihinde Millî Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcılığına atanmıştır.

Bakan Yardımcısı İbrahim Er'in Sorumlu Olduğu Birimler:

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü
Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü
Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü
Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü
Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü

MEB Bakan Yardımcısı Reha DENEMEÇ kimdir

Reha Denemeç (d. 20 Mayıs 1961, Elazığ), siyasetçi. 1986 yılında, Devlet Planlama Teşkilatı'nda (şimdiki Kalkınma Bakanlığı) göreve başlamış, 1987 yılından itibaren Hazine, Dış Ticaret, Devlet Planlama Teşkilatı, Özelleştirme ve Kamu Bankalarından sorumlu Devlet Bakanlığı’nda önce özel kalem müdürü ve sonra müşavir olarak çalışmıştır. Yüksek lisansını tamamlamasının ardından Devlet Planlama Teşkilatı , Ekonomik Modeller ve Stratejik Araştırmalar Genel Müdürlüğü’nde uzman olarak çalışmaya devam etmiştir. 1997 yılında aynı kurumun genel sekreter yardımcılığı görevine atanmış olup, kısa bir süre sonra genel sekreter vekili olarak görevine devam etmiştir. Ayrıca Türk Standartları Enstitüsü Teknik Kurul üyeliği yapmıştır. Başak Sigorta yönetim kurulu üyeliği, İstanbul Holiday Inn ve Crowne Plaza Otelleri’nin sahibi olan Ataköy Otelcilik A.Ş.’nin yönetim kurulu başkanlığı görevlerinde bulunmuştur. 2001 yılında, Türkiye’de ve Orta Asya’da farklı alanlarda yatırımları olan bir holdingin enerji grubunda üst düzey yönetici olarak çalışmıştır.
1984 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden lisans, daha sonra University of Delaware'den ekonomi dalında lisansüstü derecesi almıştır. Harvard University, John F. Kennedy School of Government'da "Bilgi Çağında Değişimin Yönetimi ve Şekillendirilmesi" ile "Ekonomik Kalkınma için İnovasyon" programlarını tamamlamıştır. Askerlik hizmetini Eğirdir ve Sarıkamış’da komando asteğmen olarak yapmıştır. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Reha DENEMEÇ 'in Sorumlu Olduğu Birimler:

Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü
İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanlığı
Strateji Geliştirme Başkanlığı
Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü

Bakan Yardımcısı Mahmut ÖZER Kimdir

Tokat'ta 1970 yılında doğan Prof. Dr. Mahmut Özer, ilk ve ortaöğrenimini bu ilde tamamladı. İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümünden 1992'de mezun olan Özer, yüksek lisans ve doktorasını Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Fen Bilimleri Enstitüsü Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalında tamamladı. Özer, 1992-1994 yıllarında Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü Dalaman Havalimanında elektronik mühendisi, 1994-2002 yıllarında da Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tokat Meslek Yüksekokulu Elektrik Programında öğretim görevlisi olarak çalışmalarda bulundu.
 
Temmuz 2002'de Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünde yardımcı doçentlik görevine başlayan
Özer, aynı üniversitede 2005-2010 yıllarında doçent olarak görevine devam etti. Temmuz 2010 itibarıyla profesör olarak atanan Özer, 28 Kasım 2010 tarihinde Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörlüğüne atandı. İslam Dünyası Kalite Güvence Ajansları Birliği (AQAAIW) Başkanı ve Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Genel Kurul Üyesi olan Prof. Dr. Mahmut Özer, evli ve üç çocuk babasıdır.
 
Mahmut Özer son olarak ÖSYM Başkanlığı görevini icra etmiş, Resmi Gazete'de yayımlanan atama ilanının ardından yeni görevi olan Milli Eğitim Bakan Yardımcılığını üstlenmiştir.

Mahmut ÖZER'in Sorumlu Olduğu Birimler:

Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü
Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü
İç Denetim Birimi Başkanlığı
Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Bakan Yardımcısı Mustafa SAFRAN kimdir

Mustafa Safran, 1958 yılında Kastamonu'da doğdu. 1979 yılında Atatürk Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Tarih Bölümü'nden mezun oldu. 1985 yılında Ankara Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsünde yüksek lisansını tamamladı. 1989 yılında Ankara Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsünde doktorasını verdi.

Mili Eğitim Bakan Yardımcısı Mustafa Safran, 1984 yılından bu yana Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Tarih Eğitimi A.B.D. Öğretim Üyesi görevini yürütüyor. 1989-90 yılları arasında Ankara Eğitim Yüksek Okulu Müdür Vekilliği yaptı. 1989-93 yıllarında Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. 90-92 yılları arası Ankara Eğitim Yüksek Okulu Müdürü oldu. Yine 92-93 yıllarında Gazi Üniversitesi, Gazi Eğitim Fakültesi Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. Aynı yıllarda Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölüm Başkanlığı görevindeydi. Ardından bir yıl boyunca Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdür Yardımcısı oldu. 1995 yılından 2001 yılına kadar Gazi Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı, Kırşehir Eğitim Fakültesi Yönetim Kurulu Üyesi, Kastamonu Eğitim Fakültesi Yönetim Kurulu Üyesi, Gazi Eğitim Fakültesi Yönetim Kurulu Üyesi olarak çeşitli yerlerde görevini icra etti. Gazi Eğitim Fakültesi, Orta öğretim Sosyal Alanlar Eğitimi Bölümü, Tarih Eğitimi A.B.D. Anabilim Dalı Başkanı pozisyonlarında toplamda 6 yıl çalıştı. 2008- 2011 yıllarında Gazi Eğitim Fakültesi Dekanı olan Safran, 2010 yılından bu yana da UNESCO Türkiye Milli Komisyon Yönetim Kurulu Üyeliğini sürdürüyor. Bir dönem Kastamonu Üniversitesi Rektör Vekili de olan Mustafa Safran, 2012 yılından beri TÜBA'da (Türkiye Bilimler Akademisi) asli üye olarak bulunuyor. 2016 yılına kadar YÖK Başkan Danışmanlığı yaptıktan sonra YÖK Denetleme Kurulu Üyeliği ile kariyerine devam etti.

Mustafa SAFRAN'ın Sorumlu Olduğu Birimler:

Ortaöğretim Genel Müdürlüğü
Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü
Temel Eğitim Genel Müdürlüğü
Yükseköğretim ve Yurtdışı Eğitim Genel Müdürlüğü

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.