Milli Eğitim Bakanı'ndan SBS açıklaması: Zamanlaması manidar

Milli Eğitim Bakanı'ndan SBS açıklaması: Zamanlaması manidar
Ankara 18. Bölge İdare Mahkemesi, Seviye Belirleme Sınavı'nın (SBS) yürütmesini "yanlış hesaplama" gerekçesiyle durdurdu. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da, 1 milyon 112 bin 604 öğrenciyi ilgilendiren kararla ilgili olarak "Zamanlaması manidar." yorumunu y

DANIŞTAY DEĞİL BÖLGE İDARE MAHKEMESİ

Bakan Avcı, SBS'nin yürütmesinin durdurulmasına yönelik  basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bakan Avcı,  dava ile ilgili 1 Ağustos'ta cevaplarını  mahkemeye gönderdiklerini belirterek şunları dedi: 

"Mahkemeye gönderdik. 718 öğrencinin aslında Almanca ve Fransızcadan sınava girdikleri halde İngilizce cevap anahtarıyla değerlendirmelerinden kaynaklanan bir yanlışlık vardı. Biz sınav sonuçlarının açıklandığı gün bu yanlışlığı fark ettik ve hemen gerekli çalışmayı yaptık. O gün saat 17.00 itibariyle 718 öğrencinin doğru puanlarını sisteme girdik ve bunun istatistiksel olarak 1 milyon 120 bin öğrencimizin sıralamasında her hangi bir değişikliğe yol açmayacağı savıyla mahkemeye de bunu bildirdik. Ağustos 2013 tarihinde. Dava 16 Temmuz'da açılmış. Nerede açılmış. Dün bir çok TV kanalının ve bazı gazetelerin söylediği gibi Danıştay'da değil. Bu bir Danıştay kararı değil. İdare mahkemesinde. Ankara 18. İdare Mahkemesinde.

İTİRAZIMIZI YAPTIK

1 Ağustos 2013 tarihinde mahkemeye itirazımızı yaptık. Şimdi Temmuz, Ağustos, Eylül, Ekim, Kasım, Aralık, Ocak'ın yarısı geçmiş, ikinci sömestr tatiline 10 gün kalmış. 16 Eylül'de okullar açılmış, öğrenciler yerlerine yerleşmiş, dersler başlamış. SBS'yi kaldırıp yazılılara sınav düzeni gereğince öğrenciler yazılı sınava girmişler ve sömestr tatiline hazırlanıyorlar. 1 milyon 120 bin öğrenci ve aileleri. Yürütmeyi durdurma kararı gecikmesinde sakınca olan hallerde verilir. Gecikmesinde sakınca olan hallerde yürütme durdurulur ve idarenin buna göre tedbir alması istenir.

TEDBİR O TARİHTE DE ALINABİLİRDİ

Bunun süresi mahkeme Temmuz ayında açılmış, okullar 16 Eylül de açılmış ve 16 Eylül de açılacağı da biliniyor. Eğer mahkeme gerçekten gecikmesinde sakınca olan bir durum olduğu kanaatine varmış olsaydı o tarihte diyelim ki gerçekten sıralamayı etkileyecek bir durum olsaydı bunun tedbiri o tarihte alınabilirdi. Temmuz'da, Ağustos'ta, Eylül'de, Ekim'de Kasım'da, Aralık'ta, Ocak ayında bu karar verilmemiş.  Bize geliş tarihiyle söylüyorum 15 Ocak 2014 tarihinde yürütmeyi durdurma kararı verilmiş." 

HAKLARIN SAVUNUCUSU MEB'DİR

"Bakanlık olarak biz bir üst mahkemeye itirazımızı yapıyoruz" diyen bakan Avcı, şöyle devam etti: 

"Her halükarda üst mahkemenin bunu hakkaniyetle değerlendireceğine inanmak durumundayız. Bunu buradan açık söylemek istiyorum. Çocuklarımız rahat olsunlar, aileleri rahat olsun, öğretmenlerimiz ve veliler endişe etmesinler. Hiçbir çocuğumuzun hak kaybı söz konusu olmamıştır, olmayacaktır. Hiçbir çocuğumuzun yerleştiği okuldan bir başka yere gönderilmesi gibi bir şey söz konusu değildir. Bunlar çocuklarımızın tümü için kazanılmış haktır. Bu hakların en büyük savunucusu da Milli Eğitim Bakanlığıdır."

ZAMANLAMASI MANİDAR

Bir gazetecinin "Zamanlamaya mı dikkat çekiyorsunuz?" sorusuna ise Bakan Avcı, "Bu söz özellikle çok kullanılıyor bu aralar. Söylemek istemiyorum ama dava Temmuz’da açılmış. Aradan aylar geçmiş. Okullara yerleştirme yapılmış, dersler başlamış. Böyle bir karar verilmiş. MEB burada. Onların hakkını savunacak tedbirleri almıştır. Bölge İdare Mahkemesi’nin kararını bekleyelim. O yüzden fazla konuşmak istemiyorum." cevabını verdi.

Kaynak:

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.