Milli Eğitim Bakanlığı'ndan o iddiaya yanıt

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan o iddiaya yanıt
Milli Eğitim Bakanlığı, Van depremlerinde yıkılan hayırsever okullarının tekrar yapımında protokoller çerçevesinde hayırseverlerin önerdiği isimlerin verildiğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, bir gazetede 'Ey vefa nerdesin' başlıklı bir haber yayımlandığı hatırlatıldı.

Haberde, 'Okuldan Atatürk'ün adını sildiler. Erdoğan'ın annesinin adını verdiler. Atatürk ve Cumhuriyet'e dair ne varsa unutturmaya çalıştıkları bir kez daha ortaya çıktı' şeklinde asılsız ve gerçek dışı iddialara yer verildiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

'Bilindiği gibi, 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 depremleri sebebiyle 66 okulumuz ağır hasarlı olduğundan yıkılmıştır. Bu okullarımız devletimizin ve hayırseverlerin kaynaklarıyla tekrar yapılmıştır. Tarihe mal olmuş kişilerden ve şehitlerden adını alan okullarımızın isimleri devletimiz tarafından yapılan yeni okullara aynen aktarılmıştır.

Hayırseverlerin yaptığı okullara ise yapılan protokoller çerçevesinde hayırseverlerin önerdiği isimler verilmiştir.

Haberde belirtilenin aksine, 'Atatürk İlköğretim Okulu'nun adı TOKİ tarafından yapılan 32 derslikli yeni bir okula verilmiştir. Dolayısıyla, gerçek dışı iddialarla Atatürk'ün isminin okullardan silinmeye çalışıldığını iddia edenleri kınıyoruz.'

KILIÇDAROĞLU'NUN OKUDUĞU OKULUN ADININ DEĞİŞTİRİLDİĞİ İDDİA EDİLMİŞTİ

Kılıçdaroğlu'nun da eğitim gördüğü Erciş Atatürk İlköğretim Okulu'nun adı Başbakan Erdoğan'ın annesinin ismi 'Tenzile Ana' olarak değiştirildiği iddiasını CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran TBMM’ye taşımıştı. CHP’li Oran bu değişiklik kararının kimin verdiğinin açıklanmasını istemişti.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.