Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yüz yüze eğitim açıklaması

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yüz yüze eğitim açıklaması
Milli Eğitim Bakanlığı konuyla ilgili açıklama yaptı. “Yüz yüze ve uzaktan eğitimle ilgili uygulamaların, daha önce açıklanan kriterler doğrultusunda valiliklerin koordinasyonundaki il hıfzıssıhha kurullarının kararlarına göre devam edeceği bildirildi.

Sağlık Bakanlığı’nın risk haritasını açıklamasıyla birlikte eğitimci, öğrenci ve velilerin aklındaki soru da “okullarda yüz yüze eğitim ne olacak?” oldu. Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı Kovid-19 verileriyle hazırlanan yeni risk haritasına göre, çok yüksek riskli grubunu gösteren kırmızı kategorideki illerin sayısı, nüfusun yüzde 80'ini oluşturan 58 şehre ulaştı. 64 ilde de kategori değişti.

İllerin renklerinin değişmesi yüz yüze eğitimi nasıl etkileyecek

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) illerin renk haritaları değiştikten sonra yüz yüze eğitimin nasıl olacağına ilişkin açıklama yaptı. İşte bakanlığın açıklaması:

YERİNDE KARAR UYGULAMASI

Eğitimde “yerinde karar” uygulaması kapsamında 1 Mart 2021 Pazartesi günü kamuoyu ile paylaşmış olduğumuz kriterler doğrultusunda, yüz yüze ve uzaktan eğitim faaliyetlerine il bazlı alınacak kararlar ile devam edilecektir.

Bu kapsamda tüm okul öncesi eğitim kurumlarında, ilkokullarda, 8 ve 12. sınıflarda ülke genelinde yüz yüze eğitim daha önce açıklandığı şekilde devam edecektir.

Ortaokul 5, 6 ve 7. sınıflar ile lise hazırlık, 9, 10 ve 11. sınıflarda yüz yüze ve uzaktan eğitime geçiş, risk durumu haritasına bağlı olarak valilikler koordinasyonundaki İl Hıfzısıhha Kurulu kararları doğrultusunda il bazlı olarak uygulanacaktır.

Özel gereksinimli öğrenciler için hizmet veren özel eğitim okul ve sınıfları ülke genelinde tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime devam edilecektir.

Köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki eğitim kurumlarında mevcut kararlar uygulanmaya devam edecektir.

DESTEKLEME KURSLARINA DEVAM

8. ve 12. sınıflar ile mezunlara yönelik düzenlenen Destekleme ve Yetiştirme Kursları ile takviye kurslarına cumartesi ve pazar günleri de dâhil devam edilecektir.

Okullardaki sınav uygulamaları ise açıklanan takvim doğrultusunda devam edecektir. Yüz yüze eğitime katılım veli rızasına bağlı olarak gerçekleştirilecektir.

SINAVLAR ERTELENMİŞTİ

Geçtiğimiz hafta vaka sayılarının artması üzerine MEB, yüz yüze sınavları erteleme kararı almıştı. Bu karara göre ikinci dönemin ilk sınavları en erken 3 Mayıs’ta yapılacak.

Ancak öğrencilerin kademe değiştireceği 4’ler ile lise ve üniversite sınavlarına katılacak olan 8 ve 12’nci sınıflarda yüz yüze sınavlar sürecek.

HANGİ RENKTE HANGİ KADEME YÜZ YÜZE EĞİTİMDE

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) illerin renk haritaları açıklandığında yüz yüze eğitimin nasıl olacağını da duyurmuştu. Buna göre aralarında İstanbul, İzmir ve Ankara’nın da yer aldığı çok yüksek riskli “kırmızı” iller ile yüksek (turuncu) riskli illerde tüm Türkiye’de olduğu gibi  tüm okul öncesi eğitim kurumlarında, ilkokullarda, 8. ve 12. sınıflarda eğitim öğretim sürecek.  

Düşük (mavi) ve orta riskli (sarı) illerde okul öncesi, ilkokul, 8 ve 12’lerin yanı sıra ortaokul ve liselerin tüm kademelerinde yüz yüze eğitim var. Ancak valilikler bu illerde de vaka artışına göre yüz yüze eğitime son verme kararı alma hakkına sahip.

31
8
6
6
7
5
7
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.