Millî Mücadele yıllarında yaşamış olsaydınız vatanımızın düşman işgalinden kurtulması için neler yapardınız

Millî Mücadele yıllarında yaşamış olsaydınız vatanımızın düşman işgalinden kurtulması için neler yapardınız
Millî Mücadele yıllarında yaşamış olsaydınız vatanımızın düşman işgalinden kurtulması için neler yapardınız konulu bir konuşma örneğini yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Vatan Aşkı

Milli Mücadele yılları, milletimizin ülkemizin kurtuluşu için topyekün mücadele ettiği, bağımsızlık mücadelesinin zirveye ulaştığı zamanlardı.

O zamanlarda yaşayıp ülkemiz için bir şeyler yapmayı çok isterdim. Cepheye cephane götürür, askerlerimizin tedavisiyle ilgilenir, yeri geldiğinde cepheye koşar düşmanla savaşırdım. Ayrıca, düşman askerlerinin içerisine sızarak ülkemiz için gerekli bilgileri alırdım. Bu şekilde milletimize faydalı olmaya çalışırdım.

Kendi adıma konuşacak olursam ben de elbette üzerime düşen görevi tereddüt etmeden yapardım. O zamanlarda da öğrenci olduğumu düşünürsek, ilk iş olarak düşmanların niçin bize saldırdığını ve niçin onlarla mücadele etmemiz gerektiği konusunda halkı bilinçlendirmek için yazılar yazardım. Kapı kapı dolaşıp insanları Milli Mücadeleye katılması için ikna etmeye çalışırdım. Askerlerimiz için giyecek, sağlık malzemesi toplardım. Düşman hareketlerini takip edip istihbarat toplar, topladığım bilgileri komutanlarımıza iletirdim.

18700
8685
19061
3379
2893
3129
6298
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
39 Yorum