Mimari ve sanat arasındaki ilişki

Mimari ve sanat arasındaki ilişki
Mimari ve sanat arasında nasıl bir ilişki vardır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Mimari, sanatın bir dalıdır. Yapı türünde eserler ile sanat icraa edilir

Sanat, insanların hissettiklerini dışa vurmak için yaptıklarının genel ismidir. Her insan farklı duygular hissedebileceği gibi aynı zamanda farklı yöntemler ile bu hislerini dışa vururlar. Böylece de sanatın birçok alanı ortaya çıkar..

Mimari de sanatın bir dalıdır. Ancak kalan tüm sanatlardan farklı olduğu bir nokta vardır. Bugün gördüğümüz camiler, saraylar, evler, yalılar birer mimari sanat eseridir.

İnşaat diye bir gerçek vardır. Mimariden farklı estetiğidir. Yani mimari estetik ile birlikte sanat olur. İnşaat ise yalnızca mühendisliktir. Her yapı mimari eser değildir. Zanaat içinde birden fazla üretimi barındırır ancak içinde yaşayanlar tek tipleşmedikçe her yapı birbirinden ayrıdır, özgün bir sanat eseridir.

Kaynak:Eğitim Sistem

46
338
323
10
12
7
323
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.