Mimarlıkta merdiven balkon gibi yerlerin kıyılarına çekilen tavhane de denilen sete ne ad verilir

Mimarlıkta merdiven balkon gibi yerlerin kıyılarına çekilen tavhane de denilen sete ne ad verilir
Mimarlıkta merdiven balkon gibi yerlerin kıyılarına çekilen 20-30 santimetre yüksekliğindeki tavhane de denilen sete ne ad verilir sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Mimarlıkta merdiven balkon gibi yerlerin kıyılarına çekilen 20-30 santimetre yüksekliğindeki tavhane de denilen sete ne ad verilir 

Doğru Cevap: Limonluk

Tavhane nedir

  1. Limonluk
  2. Yoksulların sığındığı sıcak yer

Kelime Kökeni : Farsça

Limonluk, yapılarda merdivenlerin açık olan kısmına konulan basamaktan biraz daha yüksek parçaya verilen ad. Limon kirişi olarak da tabir edilen limonluk, merdiven kollarında açık kısımlardan uzanan kirişlerdir. 

Limonluk nedir 

Merdiven, balkon gibi havada kalan yerlerin kenarlarına ıslandığında suyun duvardan emilmemesi veya merdiven boşluğuna dökülmemesi için çekilen, duvar tarafında 20 - 30 cm merdiven boşluğu tarafında 3 - 5 cm yüksekliğindeki set.
Merdiven basamak kenarı.
Sıcak iklim bitkilerinin kışın içinde korundukları kapalı ve yanları camla kaplı odalar, sera. Camlı bölmelerden meydana gelen "limonluk" bahçenin en dikkat çekici bölümüdür. Limonluk o kadar geniş ve yüksektir ki içerisinde boyu on iki metreye ulaşan ağaçlar bile vardır. (B. Asiltürk)
Üzerine kesilmiş limon bastırılıp suyu çıkarılan, ortası tümsek, çevresi oluklu küçük çanak, limon sıkacağı.

Kaynak:Eğitim Sistem

1
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.