Miniklere 12 saat ders var

Miniklere 12 saat ders var
İstanbul Milli Eğitim Müdürü Yıldız, ikili öğretim yapılacak olan okullarda “Çok net olmamakla birlikte ders saatleri 07.30 ile akşam 19.30 arasında gözüküyor. Çünkü seçmeli dersler var” dedi
İlkokul birinci sınıfa yeni kayıt yaptıran ile okul öncesi eğitime başlayacak olanlar, yarın okulla tanışacak. Diğer sınıflardan bir hafta erken ders başı yapacak olan miniklerle velilerine, “okuya uyum programı” kapsamında çeşitli bilgiler verilecek. İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, okulların ve sınıfların durumu ile ikili öğretim konularında bilgi verdi
4+4+4 sistemiyle başlanacak yeni dönemde, ikili öğretimde öğrenim görecek ilkokul birinci sınıf ile okul öncesi eğitime başlayacak olan öğrenciler, yarın öğlen saat 12.30’da okulda olacak.
 
Oyunla uyum sağlanacak
İlköğretime bağlı ana sınıflara yeni başlayacak öğrenciler için hazırlanan uyum programı çerçevesinde ilk gün okullarda açılış törenleri düzenlenecek. Okul müdürleri, velilere bu uygulamanın amaçlarını, yararlarını anlatacak. Daha sonra okul, velilere ve çocuklara tanıtılacak. Velilere ve çocuklara sınıfta uyulacak basit kurallar anlatılacak.  Çocuklarla basit tanışma oyunlarının oynanacağı eğitim kapsamında çocuklar, sınıfta serbest oyun da oynayabilecek. Öğretmenlerin hikayeler anlatacağı okul öncesi öğrencileri resim çalışmaları yapacak. Uyum programı bir hafta sürecek. İlköğretime yeni başlayacak öğrenciler için sınıf içi oyunlar düzenlenecek. Müzikli oyunlar ve şarkılarla kitap okuma saatleri düzenlenecek. Öğrenciler için bu programda okula, arkadaşlarına, öğretmenin uyumunu kolaylaştıracak etkinlikler de yapılacak.
 
 
İstanbul’da 372 bin
İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, İstanbul’da adrese dayalı kayıt sistemine göre okullarda 66 aydan itibaren birinci sınıfa gidecek 258 bin öğrenci gözüktüğünü, 60-66 ay arasında veli isteğine bağlı olarak gelebilecek 114 bin öğrenci bulunduğunu söyledi. Yıldız, bunların kaçının okula ggeleceğinin ilk haftada netleşeceğini belirtti.
Okul öncesi ve birinci sınıf öğrencileri için okulların 1 hafta erken başlama amacını, çocuklara çevresel eğitim ortamlarını, öğretmenlerini tanıtmak olarak açıklayan Yıldız, “Okulda, öğrencilere yönelik böyle bir çalışma yaparken, rehber öğretmenlerimiz ve okul idaresindeki arkadaşlarımız, uzman arkadaşlar tarafından da çocuklarını okula getiren velilere yönelik veli oryantasyon programı yapıyoruz” dedi.  Yıldız, bu yıl ayrıca velileri, 4 4 4 sistemi konusunda da bilgilendireceklerini ve bu konudaki sorularını alacaklarını kaydetti.
 
 İstanbul’da 2.5 milyon civarında öğrencinin, 55 bin derslikte eğitim-öğretime başlayacağını belirten Yıldız, “Geçen yıl 1 milyon 600 bin civarında ilköğretim okullarında, 800 bine yakın ortaöğretimde öğrencimiz vardı. Bu yıl yeni sistem kapsamında liseler de zorunlu olduğu için öğrenci sayısında yüzde 30’luk artış olacak” dedi.
 
4 bin 900 yeni derslik
Yıldız, İstanbul’da 1200 civarında ilkokul, 1200 civarında ortaokul ile toplamda 4 bin 500 okul bulunduğunu kaydederek, yeni atamalarla 6 bin öğretmen geldiğini söyledi. Bu yılki seçmeli derslerle İstanbul’da 110 bine yakın öğretmenin görev yapacağını ifade eden Yıldız, bu yıl 55 bin derslikle eğitim öğretime başlanacağını, 4 bin 900 yeni dersliğin eğitime kazandırıldığını bildirdi.
Yıldız, derslik ihtiyacı olan yerlerde okulun bahçesine çelik konstrüksiyon yapılar yapılacağını, okul ihtiyacı giderildikten sonra bunların kalıcı yapılar olacağını ve ana sınıfı olarak kullanılacağını belirtti.
 
İkili öğretimde 07.30’dan 19.30’a
 
Önümüzdeki hafta başı yani 17 Eylül’de tüm sınıflar eğitim öğretim yılına başlamış olacak.     İkili öğretimde 5, 6, 7 ve 8. sınıflar, sabah saat 07.30’da ders başı yapacak. Ancak sorun da burada başlıyor. Çünkü ortaokullarda seçmeli ders olacağı için eskiden 5 saat ders gören öğrenciler seçmeli derslerle birlikte bu kez günde 7 saat öğrenim görecekler. Bu da “öğlenci” olan 1, 2, 3 ve 4. sınıf öğrencilerini etkileyecek. Dönüşümlü sınıflar olduğu için küçük öğrenciler okulda daha geç ders başı yapmak zorunda kalacak. Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, “Çok net olarak söyleye-miyoruz. Ama ikili öğretimde ders saatleri sabah saat 07.30, akşam 19.30 arası gibi gözüyor. Orta-okullarda 2 saat daha fazla, imam hatip okul-larında 4 saat daha fazla ders var, çünkü seçmeli dersler var. Şu anda çok net bir tablo yok” dedi.
 
İBB’den bir dizi trafik önlemi
 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 2012-2013 eğitim-öğretim yılının açılışında trafikte sorun yaşanmaması bazı tedbirler aldı. İBB açıklamasında öğrenci servislerinin okulların açıldığı ilk gün trafiğe boş çıkmamaları için bir hafta önceden öğrenci kayıtlarının bitirileceği bildirilerek, “Servisler, mutlaka öğrenciyi evinden alıp evine bırakacak. Kesinlikle öğrencisiz boş olarak servise çıkılmayacak” denildi. Açıklamada, vatandaşların da toplu taşıma araçlarını kullanması istendi.
 
 

Kaynak:Milliyet

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.