Misafirperverlik konulu hikâye

Misafirperverlik konulu hikâye
Öyküleyici anlatımı kullanarak misafirperverlik konulu bir hikâye, hikâyenizde mizahi ögelere yer veriniz ve yazınıza uygun bir başlık koyunuz

Kuşların Misafirperverliği

Yüksek bir ağaçta mutlu mesut yaşayan iki kuş varmış, gündüzleri yuvalarına yiyecek getirir, akşam olunca da bu yiyecekleri afiyetle yerlermiş.

Bir gün dişi kuş yuvaya erken dönmüş, erkek kuşu beklemeye başlamış. Saatler geçmiş hala erkek kuştan haber yokmuş. Yağmur da başlamış, dişi kuş endişelenmeye başlamış, kendine hiç böyle yapmazdı bir terslik var diye söylenmiş. Onu aramak için yuvadan ayrılmış.

Bir süre uçtuktan sonra bir de ne görsün. Bir avcı elinde bir kafesle, kafesin içinde de erkek kuşla birlikte ilerlemekteymiş.

Çok korkan dişi kuş, erkek kuşa yardım etmeliyim diye düşünmüş. Çaresizce kanatlarını çırparak  avcının dikkatini dağıtmaya çalışmış, ancak nafileymiş, hiçbir işe yaramıyormuş.

Yağmur durmuş, avcının bütün kıyafetleri ve kendisi hayli ıslanmış. Tam da bu iki kuşun yuvasının bulunduğu ağacın altında durup kurulanmaya ve dinlenmeye karar vermiş.  

Dişi kuş, erkek kuşun kafesinin yanına konmuş ve üzüntüsünden ağlamaya başlamış. Erkek kuş kafesin içinden ona; üzülme, şimdi bir misafirimiz var, aç ve ıslak, onu iyi ağırlamalıyız demiş. Bunları söyledikten sonra, erkek kuş dişi kuşa avcı için kuru ve ateş yakılabilecek bir şeyler getirmesini tembihlemiş.

Dişi kuş kuru odun parçalarını erkek kuşun kafesinin yanına getirmiş. Erkek kuş kafesin içinden avcıya seslenip:

Bizim yuvamızın altında duruyorsun, bundan böyle misafirimiz sayılırsın. Ayrıca çok ıslandın ve açsın, dişi kuştan senin için kuru odun getirmesini istedim, o da getirdi. Bu odun sayesinde ateş yakıp beni pişirip yiyebilirsin demiş.  

Erkek kuşun söylediklerinden ve misafirperverliğinden çok etkilenen avcı, çok utanmış ve erkek kuşu serbest bırakmış ve eklemiş:

Sen çok iyi bir kuşsun, bense açgözlülük ve bencillik ettim, bundan hiçbir kuşa tuzak kurup onları yakalamaya çalışmayacağım demiş.

Erkek ve dişi kuş yuvalarına mutlulukla dönebilmişler ve yeniden huzurla yaşamışlar!

Kaynak:Eğitim Sistem

136
35
1101
33
37
34
41
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.