Mitoz bölünmenin canlılar için önemi

Mitoz bölünmenin canlılar için önemi
Mitoz bölünmenin canlılar için önemini örneklerle açıklayınız bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Tek hücreli canlılarda üremeyi sağlar. Çok hücreli canlılarda büyüme gelişme ve yaraların iyileşmesini sağlar. Mitoz tek hücreli canlılarda üremeyi sağlar. Mitoz bölünme sayesinde çok hücreli canlılarda büyüme ve gelişme meydana gelir. Vücudumuzda oluşan yaraların, kırıkların iyileşmesi mitoz sayesindedir. Tırnak ve saçların uzaması mitozla sağlanır.

Mitoz bölünme, canlıların üremesini sağladığından oldukça önemli bir bölünmedir. Tek hücreli canlıların üremesini sağlayan mitoz bölünme çok hücreli canlılarda da organizmanın büyümesini ya da organizmadaki dokuların yenilenerek onarılmasını sağlar. Kalıtsal devamlılığın sağlanması için üreme olması gerekir ve bu da tek hücreli canlılarda mitoz bölünme ile mümkün olur. Mitoz bölünme ile yeniden oluşan hücrelerin de kromozom sayıları aynı kalır. Ölü hücrelerin yenilenmesi de mitoz bölünme ile olur.

62
4
24
6
8
14
12
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.