MÖ 6. yüzyılda hüküm süren Büyük Keyhüsrev döneminde yaşananları anlatan kitabın başlığı muhtemelen hangisidir

MÖ 6. yüzyılda hüküm süren Büyük Keyhüsrev döneminde yaşananları anlatan kitabın başlığı muhtemelen hangisidir
MÖ 6. yüzyılda hüküm süren Büyük Keyhüsrev döneminde yaşananları anlatan kitabın başlığı muhtemelen hangisidir sorusunun cevabını vereceğiz.

ATV’nin vazgeçilmez yarışma programı Kim Milyoner Olmak İster? 10 Ağustos 2022 Çarşamba yeni bölümü ile ekranlarda izleyicileri ile buluştu. Kenan İmirzalıoğlu’nun sunumu ile yayınlanan yarışmada yarışmacıya sorulan sorunun cevabı merak konusu oluyor.

Soru : MÖ 6. yüzyılda hüküm süren Büyük Keyhüsrev döneminde yaşananları anlatan kitabın başlığı muhtemelen hangisidir

A- Anadolu Selçukluları
B- Moğollar
C- Doğu Roma İmparatorluğu
D- Persler

Doğru Cevap: Persler

Büyük Sirus, Pers İmparatorluğu’nun kurucusuydu. Güneybat İranda, bağımlı bir hükümdar olarak başladığı yönetim hayatı boyunca kazandığı büyük zaferler sonucu üç büyük imparatorluk (Medler, Lidyalılar ve Babiller) devirdi ve antik çağlardaki Ortadoğu’nun büyük bölümünü, Hindistan’dan Akdeniz’e uzanan tek bir devlet olarak bir araya getirdi.

Sirus (Pers dilinde Kuruş; Kiros ya da II. Keyhüsrev olarak da anılır) M.Ö. yaklaşık 590 yılında Persis (günümüzde Fars) eyaletinde doğmuştur. Bu bölge o zamanlar Med imparatorluğunun bir eyaletiydi. Sirus, Med kralına bağlı yerel kabile reislerinin soyundan gelmekteydi.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.