Modern şehirlerde belirli bölgeler neden park ve bahçe gibi yeşil alanlara ayrılır

Modern şehirlerde belirli bölgeler neden park ve bahçe gibi yeşil alanlara ayrılır
Modern şehirlerde belirli bölgeler neden park ve bahçe gibi yeşilalanlara ayrılır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Modern şehir yaşantısı içerisinde yer alan bireyler, şehrin çeşitli noktalarında park ve bahçeler ile karşılaşmaktadırlar. Bu yeşil alanlar kişilerin spor yapabilecekleri, stres atabilecekleri, yürüyüş yapıp, kendileri ile başbaşa kalabilecekleri alanlar sunmaktadır.

Modern şehirler büyük sanayi kollarının sektörel bazda sürekli gelişmesi ile ortaya çıkmıştır. Bahsettiğimiz şehirler oluşturdukları yüksek istihdam potansiyeli nedeni ile dışarıdan sürekli olarak göç almaktadır. Göç ile birlikte betonlaşma ve konut miktarı artmakta ve yeşil alanlar azalmaktadır. Bu durum kişilerde psikolojik açıdan huzursuzluk ve mutsuzluk yaratabilmektedir.

İnsanoğlu temelde doğadan gelmiştir ve doğal ortamın yok olması onu ruhen olumsuz etkilemektedir. İşin psikolojik yönünün yanı sıra aynı zamanda insanların sağlıklı yaşayabilmeleri için gerekli olan spor aktivitesi de bu yeşil alanlarda sağlandığından dolayı park ve bahçelerin önemi büyüktür. Bitkilerin fotosentezi ile de şehirlerde biriken kirli havanın da temizlendiğini unutmamamız gerekir, bu anlamda da park ve bahçe alanları oldukça önemlidir. Belediyecilik hizmeti olarak park ve bahçe yapımını belediyeler bu yüzden önemsemektedirler.

35
170
12
161
11
18
9
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.