MS 2-15. yüzyıl felsefesini önceki dönem felsefesinden ayıran temel farklar

MS 2-15. yüzyıl felsefesini önceki dönem felsefesinden ayıran temel farklar
MS 2-15. yüzyıl felsefesini önceki dönem felsefesinden ayıran temel farklar nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

M.S 2. – M.S 15. yüzyıl felsefesini M.Ö 6 – M.S. 2 yüzyıl felsefesinin arasında bazı farklar bulunur. M.Ö 6 – M.S. 2. yüzyıl felsefesi, genel olarak bilgi, varlık üzerine düşünceler üretir ve sorular sorar. Aynı zamanda bu felsefe insanın kendini tanıması, kendine yönelmesi üzerine düşünceler üretir. Bu felsefe doğa olayları üzerinde durur, doğanın işleyişini anlamaya çalışır.

Bu felsefenin ürettiği düşünceler değer sorunları ile ilgilenmiştir. Bu felsefe düşünürleri, insanın varoluş amacını da sorgular. M.S 2. – M.S 15. yüzyıl felsefesi ise yukarıda açıkladıklarımızdan oldukça farklıdır. Bu felsefe daha çok dini ele alır ve dini sorgular. Bunun nedeni bu dönem filozoflarıın din adamlarından oluşmasıdır.

630
447
314
192
865
214
1028
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.