Müddessir suresi kaçıncı cüz kaçıncı sayfada

Müddessir suresi kaçıncı cüz kaçıncı sayfada
Müddessir suresi kaçıncı cüz kaçıncı sayfada, Müddessir suresi fazileti ile ilgili hadisler ve rivayetler, Müddessir suresi kaç sayfadan oluşur, Müddessir suresi toplam kaç sayfa, Arapça 574 nasıl yazılır detaylar haberimizde.

Müddessir suresi 574. sayfadan başlar ve 576. sayfada biter, 29. cüzde yer almaktadır. Mekke döneminde inmiştir ve 56 âyettir. Sûre, adını birinci âyette geçen “elMüddessir”kelimesinden almıştır. Müddessir, tıpkı bir önceki sûrenin adıolan müzzemmil gibi, örtünüp bürünen demektir.

Sûrede başlıca, Hz. Peygamberintebliğ ve davetle görevlendirilmesi, müşriklerin ona karşı çıkmasıve onların cehennemle uyarılması konu edilmektedir. Mushaftaki sıralamada yetmiş dördüncü, iniş sırasına göre dördüncü sûredir. Müzzemmil sûresinden sonra, Fâtiha sûresinden önce Mekke’de inmiştir. Müzzemmil sûresinden önce indiğini söyleyenler de vardır (bk. İbn Âşûr, XXIX, 292).

Müddessir suresinin konusu

Sûrede Hz. Peygamber’e, ilk vahyi aldığında yaşadığı heyecana rağmen dini tebliğ görevini yerine getirmesi, inkârcıları uyarması ve bu konuda karşılaşacağı sıkıntılara katlanması emredilmiştir. Kıyamet gününün sıkıntılarından söz edilmiş, Kur’an’a sihir ve beşer sözü diyerek onu reddeden müşriklerin yakıcı cehenneme sürüklenecekleri haber verilmiştir. Meleklerden ve kitap ehlinden, cehennemin görevlilerinden söz edilmiştir. Sûrede ayrıca inkârcıların cehenneme girmelerinin sebebi hakkında müminlerle aralarında geçen bir konuşmaya yer verilmiş ve inkârcıların haktan yüz çevirmelerinin sebepleri anlatılarak sûre sona ermiştir.

Arapça 574 nasıl yazılır : ٥٧٤

Müddessir Suresi’nin Fazilet ve Sırları

Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) buyurdu ki: "Kim (sevabını umarak) Müddessir suresini (vird olarak) okursa, Allah’u Teala, Muhammed (Sallallahü Aleyhi ve Sellem)‘e inanan ve inanmayanların sayısınca sevap verir."(Ebûl-Leys Semerkandî, Tefsirul-Kur’ân, 6/330; Kâdı Beyzâvî, Beyzâvi Tefsir (Envârut-Tenzîl ve Esrârut-Te’vil), 2/540)

Rivayet edildi ki:

  • Bu sureyi okuyan, nefsi emmarenin sultasından kurtulur.
  • Kötülüklerden korunmak için okunur.
  • Bu sureyi okuyan kişiye, Mekke’deki müminlerin sayısı kadar sevap yazılır.

70
3
2
9
25
2
46
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.