Muhammedü’l-Emin ne demektir

Muhammedü’l-Emin ne demektir
Muhammedü’l-Emin ne demektir, Hz. Muhammed’e, "Muhammed el-Emin" lakabı ne zaman verildi bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Peygamberimize (s.a.v.), peygamberlik vazifesi gelmeden önce Mekke halkı tarafından saygı duyulan bir kişi olmuştur. Dürüst, çalışkan, yalana karşı hiddetli tavrı güvenilir bir insan olarak bilinmesini sağlamıştır.

Muhammed-ül Emin, Güvenilir Muhammed anlamına gelmektedir. Sözüyle ve davranışlarıyla dürüst ve güvenilir biri olmasından dolayı bu isimle anılmıştır.

Muhammedül emin yani güvenilir insan demektir. İnsanlar canlarını dahi çekinmeden emanet ederlermiş efendimiz (s.a.v.)'e. güvenilir kişi emanete hıyanet etmeyen kişi demek.

Hz. Muhammed’e (s.a.v.) niçin el-Emin denmiştir

Peygamber -sallâllâhu aleyhi ve sellem- Efendimiz, gençlik yıllarında Arap yarımadasının dört bir yanına; Yemen’e, Doğu Arabistan’a ticaret amacıyla seyâhatler yaptı. Böylece genç yaşta hem ailesinin geçim sorumluluğunu üstlenmiş oldu hem de tecrübe kazandı.

Ticarî seyâhatleri sayesinde, Arap yarımadasının genel yapısını, dillerini, lehçelerini, farklı gelenek ve görenekleri öğrenme imkânına kavuştu. “El-Emîn” sıfatını da özellikle ticarî faaliyetleri sırasındaki ilkeli, adaletli, sabırlı, almaya değil vermeye odaklı erdemli yapısı ile elde etmiştir. Öyle ki 35 yaşına geldiğinde, Kâbe tamiri sonrası Hacerülesved’i kimin yerine koyacağı ile ilgili Mekke halkının anlaşmazlığa düştüğü bir durumda, onun hakem olacağını öğrenen herkesin dudaklarından şu sözler dökülüyordu, “Yaşasın, işte bu gelen Emîn’dir, onun vereceği hükme razıyız, çünkü o adaletle hükmeder, o güvenilir Muhammed’dir!”

622
762
1212
157
144
205
310
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
3 Yorum