Muhasebenin temel eşitliği aşağıdakilerden hangisidir

Muhasebenin temel eşitliği aşağıdakilerden hangisidir
Muhasebenin temel eşitliği aşağıdakilerden hangisidir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Muhasebenin temel eşitliği aşağıdakilerden hangisidir?
A. Duran Varlıklar+Borçlar = Özkaynaklar
B. Dönen Varlıklar + Duran Varlıklar = Kısa ve Uzun Vadeli Yabancı Kaynaklar + Özkaynaklar
C. Dönen Varlıklar + Duran Varlıklar = Özkaynaklar
D. Dönen Varlıklar + Duran Varlıklar = Kısa ve Uzun Vadeli Yabancı Kaynaklar
E. Dönen Varlıklar = Borçlar

Cevap : D. Dönen Varlıklar + Duran Varlıklar = Kısa ve Uzun Vadeli Yabancı Kaynaklar + Özkaynaklar
Muhasebenin en temel aracı, temel muhasebe eşitliğidir. Bu eşitlik, işletmenin kaynakları ve bu kaynaklara olan talepleri ya da kullanımları gösterir. Kaynaklar, sermaye ve borçların toplamıdır.

Muhasebenin temel denklemi, varlıkların kaynaklara eşit olduğunu ifade eder. Bu denklemde varlıklar iki kategoriye ayrılır: dönen varlıklar (kısa vadeli) ve duran varlıklar (uzun vadeli). Kaynaklar ise kısa vadeli ve uzun vadeli yabancı kaynaklar ile özkaynaktan oluşur.

Denklemde sağ taraf, şirketin kaynaklarını temsil ederken, sol taraf varlıkları temsil eder. Bu denklem, şirketin finansal durumunu bütünsel bir şekilde ifade eder. Bu nedenle, Dönen Varlıklar + Duran Varlıklar (sol taraf) = Kısa ve Uzun Vadeli Yabancı Kaynaklar + Özkaynaklar (sağ taraf) ifadesi muhasebenin temel denklemini oluşturur.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.