Mümessil ne demektir

Mümessil ne demektir
Mümessil ne demektir sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Mümessil ne demektir 

A- Temsilci

B-Baharatçı

C- Gözlemci

D- Kuyumcu

Doğru Cevap: Temsilci

Mümessillik ülkemizin en eski meslek alanlarından birisidir. Aslına bakarsanız mümessiller satış ve pazarlama alanında çalışan iletişimi kuvvetli ve sosyal kabiliyeti yüksek olan kişilerdir.

Mümessil ne demek?

Türkiye ‘de bilhassa yeni mezun üniversite mezunları tarafından seçilen popüler , popüler olduğu kadar geçmesi zor mertebelerden oluşan halk deyimiyle reprezant olarak ta bilinen son zamanda ÜTE (Ürün Tanıtım Elemanı) olarak adlandırılan bir meslektir.
Mümessil, hak ve görev bakımından birinin veya bir topluluğun adına davranan kimse, temsilci. Ticari mümessil, ticari biçimde işletilen bir kurumu, sahibi tarafından işleri yönetme, temsil etme ve kurumun imzasını kullanarak vekil sıfatı ile imza atmak üzere kendisine izin verilen ve yetkili kılınan kimsedir.
Mümessillik: Temsilcilik. Tıbbi mümessil bir ilaç firması adına, firmaya ait ilaçların tanıtımı ve pazarlamasıyla görevli kişidir.

Kaynak:Eğitim Sistem

2
5
0
0
0
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.