Mürselât suresi kaçıncı cüz kaçıncı sayfada

Mürselât suresi kaçıncı cüz kaçıncı sayfada
Mürselât suresi kaçıncı cüz kaçıncı sayfada, Mürselât suresi fazileti ile ilgili hadisler ve rivayetler, Mürselât suresi kaç sayfadan oluşur, Mürselât suresi toplam kaç sayfa, Arapça 579 nasıl yazılır detaylar haberimizde.

Mürselât suresi 579. sayfadan başlar ve 580. sayfada biter, 29. cüzde yer almaktadır. Mürselât sûresi Mekke’de nâzil olmuştur ve 50 âyettir. Sûre, adını birinci âyette geçen “elMürselât”kelimesinden almıştır. Mürselât, gönderilenler demektir. Sûrede başlıca, kıyametin, hesap ve azabın gerçekleşeceği, Allah’ın kudreti ve günahkârların akıbeti konu edilmektedir.

Mushaftaki sıralamada yetmiş yedinci, iniş sırasına göre otuz üçüncü sûredir. Hümeze sûresinden sonra, Kaf sûresinden önce Mekke’de inmiştir. 48. âyetinin Medine’de indiğine dair rivayet de vardır (Şevkânî, V, 411; İbn Âşûr, XXIX, 418).

Mürselât suresini konusu

Allah Teâlâ’nın varlığı, birliği ve kudretine işaret eden delillere dikkat çekilir. Bu yüce kudret sahibinin kıyameti koparmaya, ölüleri diriltmeye ve onları hesaba çekmeye de kadir olduğu beyân edilir. Bir taraftan gönülleri Allah’a saygıyla dopdolu takvâ sahiplerine verilecek nimetler hatırlatılırken, diğer taraftan dini ve âhireti yalanlayanların acı sonlarına tekrar tekrar vurgu yapılır.

Arapça 579 nasıl yazılır : ٥٧٩

Mürselat Suresi’nin Fazilet ve Sırları

Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) buyurdu ki: "Her kim Mürselat suresini (vird olarak) okursa, onun için ‘filan kişi müşriklerden değildir‘ diye yazılır."(Ebûl-Leys Semerkandî, Tefsirul-Kur’ân, 6/354; Ebu Suud Efendi, Ebû Suud Tefsiri (İrşâdü Aklis-Selim), 9/83)

Rivayet edildi ki:

  • 7 defa okuyan, göz hastalığına yakalanmaz,
  • İftiralardan korunur.
  • Şirkten korunur.
  • Hasmıyla mücadele etmeden önce okursa, galip olur.
  • Ciğer rahatsızlığı olan veya ciğerden dolayı vücudunda yara, bere çıkan kişi, bu sureyi yazıp zemzem suyu olan kabın içinde yazılar silininceye kadar bekletir, daha sonra bu sudan içmeye devam ederse, bi-iznillah bu sıkıntıdan kurtulur.

18
0
0
0
0
2
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.