Mustafa Kemal Üniversitesi kayıt işlemleri

Mustafa Kemal Üniversitesi kayıt işlemleri
2019-2020 Mustafa Kemal Üniversitesi kayıt için gerekli belgeler neler, kayıtlar ne zaman başlayacak ne zaman sona erecek detaylar haberimizde..

Mustafa Kemal Üniversitesine kayıt işlemlerinizi iki farklı şekilde yapabilirsiniz.

1)   e–Kayıt:  (e-Devlet şifresi ile www.turkiye.gov.tr adresinden yapabilirsiniz)

 e-Kayıt : 16 Ağustos 2019 - 21 Ağustos 2019 

e-Kayıt İşlemleri:

e Kayıt yapabilmeniz için öncelikle PTT Şubelerinden e-Devlet Şifresi almanız gerekmektedir.

e-Devlet Şifresi ile giriş yaptıktan sonra Üniversite e-Kayıt Kullanım Kılavuzunu inceleyerek kayıt işlemlerinizi tamamlayınız.Üniversite e-Kayıt Kullanım Kılavuzu

e-Devlet sisteminden kayıt işlemlerini tamamlayan öğrencilerimizin 23 Eylül 2019 tarihinde eğitim öğretim başlayacağından üniversiteye gelirken öğrenci bilgi formunu yanlarında getirmeleri ve birim öğrenci işlerine teslim etmeleri gerekmektedir.

İkinci öğretim ücretlerini öğrenmek için Tıklayınız   (Son ödeme tarihi: 20.09.2019)

ÖNEMLİ UYARI:  16 Eylül - 20 Eylül 2019 Tarihleri arasında öğrenciler ders kayıtlarını kendileri yapacaklardır. Ders kaydı yapmayan öğrenciler derse devam edemezler. Ders Kayıt Ekranı için Tıklayınız

Kullanıcı adı: Öğrenci numaranız, Öğrenmek İçin Tıklayınız... 

Şifreniz: TC Kimlik Numaranızın ilk beş hanesidir.

2) Şahsen Kayıt:  (e-Kayıt sistemine dahil olmayan programlar için):19 Ağustos 2019 - 23 Ağustos 2019

e-Kayıt sisteminde dahil olmayan programlar:

  • Tayfur Ata Sökmen Tıp Fakültesi
  • Diş Hekimliği Fakültesi
  • Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu
  • Hatay Sağlık Yüksekokulu
                Acil Yardım ve Afet Yönetimi
                Hemşirelik
  • Antakya Meslek Yüksekokulu

                 Özel Güvenlik ve Koruma

  • Hatay Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu
                   Anestezi
                   İlk ve Acil Yardım
                   Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik
                   Tıbbi Görüntüleme Teknikleri
                   Tıbbi Laboratuvar Teknikleri
                   Yaşlı Bakım

UYARI : e-Kayıt sistemine dâhil olmayan programları kazanan öğrencilerimiz kayıt işlemlerini şahsen, belirlenen tarih aralıklarında kazandıkları Fakülte/ Yüksekokul/ Meslek Yüksekokullarında yapacaklardır.

Şahsen Kayıt İşlemleri için İstenen Belgeler:

1) ÖSYM Sonuç Belgesi

2) Kimlik Fotokopisi

3) Lise Diploması 

4) Öğrenci Bilgi Formu  (Öğrenci Bilgi Formu için Tıklayınız...)

5) Rapor (Aşağıdaki bölümleri kazanan öğrencilerimiz için açıklama)

  • Tıp Fakültesi’ne kaydolacak adayların Bu programa kayıt için üniversitenin önereceği ve/veya tam teşekküllü resmi bir hastaneden eğitim süresince ve daha sonrasında bu mesleği yürütmeyi engelleyecek fiziki ve ruhsal engeli olmadığını belgeleyen heyet raporu alınması gerekir.
  • Diş Hekimliği Fakültesi kaydı için üniversitenin önereceği ve/veya tam teşekküllü resmi bir hastaneden eğitim süresince ve daha sonrasında bu mesleği yürütmeyi engelleyecek fiziki ve ruhsal engeli olmadığını belgeleyen heyet raporu alınması gerekir.
  • Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümüne kayıt için; üniversitenin önereceği ve/veya tam teşekküllü resmi bir hastaneden eğitim süresince ve daha sonrasında bu mesleği yürütmeyi engelleyecek fiziki ve ruhsal engeli olmadığını belgeleyen heyet raporu alınması gerekir.
  • Hatay Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik ve Acil Yardım ve Afet Yönetimi programına başvurabilmek için Bu programa kayıt için üniversitenin önereceği ve/veya tam teşekküllü resmi bir hastaneden, eğitim Süresince ve daha sonrasında bu mesleği yürütmeyi engelleyecek fiziki ve ruhsal engeli olmadığını Belgeleyen heyet raporu alınması gerekir. Bu programa kayıt olacak öğrenciler, uygulamalı derslerde Mesleğin gerektirdiği üniformayı giymek zorundadırlar.
  • Antakya Meslek Yüksekokulu Özel Güvenlik ve Koruma programına kayıt için tam teşekküllü resmi bir hastaneden, bu mesleği yapmayı engelleyecek fiziki ve ruhsal engeli olmadığını, erkek adayların 1.70 m’den, kız adayların 1.63 m’den kısa olmadığını belgeleyen heyet raporunun ve 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine dair Kanun’un 10. Maddesinin birinci fıkrasının (d) bendinde sayılan suçların birinden ceza alınmadığına dair belgenin kayıtlarda ibraz edilmek üzere alınması gerekir.
  • Hatay Sağlık Hizmetleri Meslek YüksekokuluAnestezi, İlk ve Acil Yardım, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri, Tıbbi Laboratuvar Teknikleri, Yaşlı Bakım programlarına kayıt için üniversitenin önereceği ve/veya tam teşekküllü resmi bir hastaneden eğitim süresince ve daha sonrasında bu mesleği yürütmeyi engelleyecek fiziki ve ruhsal engeli olmadığını belgeleyen heyet raporu alınması gerekir.

NOT: Üniversitemize kayıt işlemlerini; e-kayıt yolu ile veyahut şahsen kayıt ile yapan tüm öğrencilerimizin Öğrenci bilgi Formunu doldurmalarını beklemekteyiz. Öğrenci Bilgi Formu için TIKLAYINIZ...

23 Eylül 2019 tarihinde eğitim öğretim başlayacağından, öğrencilerimiz üniversiteye gelirken öğrenci bilgi formunu yanlarında getirmeleri ve birim öğrenci işlerine teslim etmeleri gerekmektedir.

HARÇ YATIRACAK ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE

2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı Güz döneminde ilk kez kayıt yaptıracak (yeni kazanan) ve harç yatırması gereken (ikinci öğretim) öğrencilerimiz sadece öğrenci numarasını kullanarak, Türkiye'nin her yerindeki Halk Bankası şubelerinden, internet bankacılığı ve ATM'lerini kullanarak harçlarını yatırabilirler. EFT ve Havale yapmayınız.

NOT:

A. Belirtilen tarihler dışında ve eksik belgeyle kayıt yapılmaz.
B. Adaylar kayıtlarını şahsen (noterden onaylı vekâlet) yaptırmak zorundadır.
C. Eksik belge ile yapıldığı tespit edilen kayıt iptal edilir.
D. Kesin kayıt hakkı kazanan adayların yukarıda belirtilen belgeleri tamamlayıp kayıt süresi içerisinde kesin kayıtlarını yaptırmaları zorunludur. Aksi takdirde kayıt haklarını kaybetmiş sayılacaklardır.

ÖNEMLİ UYARI:  16 Eylül - 20 Eylül 2019 Tarihleri arasında öğrenciler ders kayıtlarını kendileri yapacaklardır. Ders kaydı yapmayan öğrenciler derse devam edemezler. 

Kullanıcı adı: Öğrenci numaranız, Öğrenmek İçin Tıklayınız... 

Şifreniz: TC Kimlik Numaranızın ilk beş hanesidir.

Önemli not : Kayıt ile ilgili güncel ve detaylı bilgilere üniversitenin sayfasından ulaşabilirsiniz. 

Kaynak:Eğitim Sistem

1
0
0
0
0
0
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.