Mustafa Kemal, yeni Türkiye’nin nasıl bir eğitim anlayışına sahip olması gerektiğini düşünüyordu

Mustafa Kemal, yeni Türkiye’nin nasıl bir eğitim anlayışına sahip olması gerektiğini düşünüyordu
Mustafa Kemal, yeni Türkiye’nin nasıl bir eğitim anlayışına sahip olması gerektiğini düşünüyordu bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Mustafa Kemal her zaman eğitime çok önem vermiş ve milletinin eğitimli olmasını sağlamak için bilim ve teknolojiyi takip etmenin gerekli olduğunu söylemiştir. Yeni Türkiye modern eğitim anlayışına geçmeli ve bilim ile ilgisi olmayan batıl inançlar ile vaktimizi boşa geçirmemiz gerektiğini söylemiştir. Eğitim karma olmalı, herkes eğitimden eşit bir şekilde faydalanmalıdır. Deney ve gözleme önem verilmelidir.

Öğrencilerin yaparak, yaşayarak öğrenmesini sağlamak için öğretmenler yeni metot ve yöntemler uygulamalıdır. Milli eğitime çok önem vermeli ve milletimiz milli kültürüne sahip çıkmalı, bunun için de verilen eğitim nitelikli olmalı, amaca hizmet etmelidir. Eğitim kurumları arasında uyum ve eş güdümün olması gerektiğini savunmuştur. Mustafa Kemal’e göre Yeni Türkiye’nin eğitim sistemi akılcı ve bilimsel düşünceler ile desteklenmeli ve güçlendirilmelidir.

32
36
32
47
52
38
386
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.