Mustafa Kemal’in bağımsızlığa önem vermesinin nedenleri

Mustafa Kemal’in bağımsızlığa önem vermesinin nedenleri
Mustafa Kemal’in bağımsızlığa önem vermesinin nedenleri neler olabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Mustafa Kemal Atatürk, millet egemenliğine ve bağımsızlığa çok düşkündü.Hatta bağımsızlık hakkında bir sürü sözü vardır. Çünkü kendisi ve milletinin başka bir ulusun himayesinde olmasını istemezdi. Bağımsızlığa önem vermesinin sebebini birazda kendi sözlerinden okuyup anlayalım.

Bağımsızlık, başka devletlerin boyunduruğu altında bulunmadan ve sömürge olmadan yaşama durumudur. Hukukun ve özgürlüklerin korunması durumu bağımsızlığın korunması için gerekli olan şeylerdir. Mustafa Kemal de bu nedenle bağımsızlığa çok önem vermiştir.

Mustafa Kemal, bağımsızlığına düşkün, vatanını, milletini seven ve özgürlük mücadelesi veren askerlerden biri olarak cumhuriyetin kurulmasında ve korunmasında söz sahibi olmuştur. Bu nedenle bağımsızlığa önem vermiştir.

Mustafa Kemal’in bağımsızlığa önem vermesinin nedenleri şu şekildedir:

  • Hukukun üstünlüğüne değer vermesidir.
  • Özgürlüklere değer vermesidir.
  • Vatanın bölünmez bütünlüğünün korunmasına değer vermesidir.
  • Ekonomik özgürlüklerin korunmasına değer vermesidir.
  • Sömürgecilik faaliyetlere karşı olmasıdır.
  • İşgale karşı olmasıdır.

920
486
1480
80
60
150
240
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum