Mustafa Kemal’in Millî Mücadele’de lider olarak benimsenmesinde, öğrencilik yıllarında yaptığı faaliyetler

Mustafa Kemal’in Millî Mücadele’de lider olarak benimsenmesinde, öğrencilik yıllarında yaptığı faaliyetler
Mustafa Kemal’in Millî Mücadele’de lider olarak benimsenmesinde, öğrencilik yıllarında yaptığı faaliyetlerden hangilerinin katkısı olmuştur bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Mustafa Kemal Atatürk, ilk gençlik çağlarından itibaren yüreği vatan aşkıyla çarpan vatanı için her şeyi yapabilecek bir insandı. Askeri okula yazılmak istemesi, vatan için canını bile verebilecek kadar cesur ve vatansever olmasından kaynaklanıyordu.

Mustafa Kemal'in milli mücadele de lider olarak benimsenmesinde öğrencilik yıllarında yaptığı faaliyetlerden hangilerinin katkısı olduğunu inceleyelim.

  • Selanik Askeri Rüştiyesi’nin sınavlarına girme kararını kendisinin vermesi liderlik özelliğinin aslında kendisinde var olduğunu göstermiştir.
  • Okul yıllarında arkadaşı olan Ömer Naci sayesinde edebiyata ve hitabete ilgi duymuştur. Bu da ileride insanlara yaptığı konuşmalarda etkili olmuştur.
  • Okul yıllarında başarılı bir öğrenci olması, insanların onu lider olarak benimsemesinde etkili olmuştur.
  • Harbiye okullarında etrafındaki yakın arkadaşlarını örgütlemek için uğraşmıştır. Bunu gören arkadaşlarının ileri ki yıllarda onu lider olarak kabul edip arkalarından yürüme kararı vermesi zor olmamıştır

26
6
148
21
6
25
6
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.