Mustafa Kemal’in okul arkadaşlarının çoğu, Millî Mücadele’nin önde gelen komutanlarıdır

Mustafa Kemal’in okul arkadaşlarının çoğu, Millî Mücadele’nin önde gelen komutanlarıdır
Mustafa Kemal’in okul arkadaşlarının çoğu, Millî Mücadele’ninönde gelen komutanlarıdır, bu kişilerin önemli vazifeler edinmesindeve büyük sorumluluklar almasında aldıkları eğitimin rolünü tartışınız

Mareşal Fevzi Çakmak 12 Ocak 1876’da dünyaya gelmiştir. Öğrenimi askerlik eğitimi üzerine alan Fevzi Çakmak 1896 yılında teğmen rütbesi ile Harp Okulundan mezun oldu. İsmet İnönü ise Sivas’da altı ay kadar Mahkeme Çarşısında bir ilkokuluna gider. Babası da eğitimi ile ilgilenmektedir. İlkokul sonrası iki seçeneği olur. Ya sivil ortaokula girecektir ya da askeri ortaokula. Sivas şehrinde askeri bir ortaokul da bulunmaktadır.

Mustafa İsmet’in askerlik merakı seçimini kolaylaştırır, 1892 yılında askeri ortaokulda eğitimine başlar. Yaka numarası 32’dir. O zamanki asker okullarında öğrenciler yaka numarası ile birlikte bulundukları mahallenin ismini soyadı gibi taşırlar. Sivas’ın Ali Baba mahallesinde oturdukları için künyesi “İsmet efendi Ali Baba olur. O dönemin önemli komutanlarının iyi derecede yabancı dil bilmeleri ve kendilerini iyi eğitmeleri ileri görüşlü iyi birer komutan olmalarını sağlamıştır.

1
0
3
1
1
2
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.