Mutaffifîn suresi kaçıncı cüz kaçıncı sayfada

Mutaffifîn suresi kaçıncı cüz kaçıncı sayfada
Mutaffifîn suresi kaçıncı cüz kaçıncı sayfada, Mutaffifîn suresi fazileti ile ilgili hadisler ve rivayetler, Mutaffifîn suresi kaç sayfadan oluşur, Mutaffifîn suresi toplam kaç sayfa, Arapça 587 nasıl yazılır detaylar haberimizde.

Mutaffifîn suresi 587. sayfada başlıyor ve 588. sayfada bitiyor, 30. cüzde yer almaktadır. Mekke döneminde inmiştir ve 36 âyettir. Sûre, adını ilk âyette geçen “elMutaffifîn” kelimesinden almıştır. Mutaffifîn, ölçüde ve tartıda hile yapanlar demektir. Mushaftaki sıralamada seksen üçüncü, iniş sırasına göre seksen altıncı sûredir. Ankebût sûresinden sonra, Bakara sûresinden önce Mekke’de inmiştir; Mekke döneminde inen son sûredir. Medine’de ilk inen sûre olduğuna ve bir kısmının Mekke’de bir kısmının ise Medine’de indiğine dair rivayetler de vardır (bk. Şevkânî, V, 461; İbn Âşûr, XXX, 187).

Mutaffifîn suresinin konusu

Sûrede ölçü ve tartıda dürüstlükten sapanlar eleştirildikten sonra âhireti ve uhrevî sorumluluğu inkâr eden günahkârların âhirette göreceği cezalar ve iyilerin nâil olacağı mükâfatlar özetlenmekte; dünyada müminlerle alay eden inkârcıların âhirette asıl kendilerinin gülünç duruma düşecekleri anlatılmaktadır

Arapça 587 nasıl yazılır : ٥٨٧

Mutaffifin Suresi’nin Fazilet ve Sırları

Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) buyurdu ki: "Her kim Mütaffifin suresini (vird olarak) okursa, Allah’u Teala cennette ona el değmemiş saf bir içecekten içirir."(Ebûl-Leys Semerkandî, Tefsirul-Kur’ân, 6/393; Kâdı Beyzâvî, Beyzâvi Tefsir (Envârut-Tenzîl ve Esrârut-Te’vil), 2/583)

Rivayet edildi ki:

  • Sıkıntılı olan kişi okursa, sıkıntısı gider.
  • Ağlayan çocuğu susturmak için 5 defa okunur.
  • Ticaret kazancın bereketli olması için 7 kere okunur.

Kaynak:Eğitim Sistem

Etiketler :
53
16
31
1
21
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.