Mutluluk zenginlikte değil, bilgeliktedir sözü ne anlama gelmektedir

Mutluluk zenginlikte değil, bilgeliktedir sözü ne anlama gelmektedir
Mutluluk zenginlikte değil, bilgeliktedir sözü ne anlama gelmektedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İnsan, daima arzularına ulaşma - zengin olma, başarılı olma vb.- şeklinde mutluluk kavramını tanımlar. Oysa bu, kısa süreli, geçici bir sevinme, neşelenme durumudur.

Bilgelikte kastedilen mutluluk ise; zengin olma, başarılı olma vb. geçici sevinmeler değil, ‘bilgelik bilinci’nin insana getirdiği ‘yaşamın hakikatinin keşfedilmesi ile başlayan ve temelde insanın yaradılışındaki sebepsiz mutluluk olan özünü (varlığını) yaşaması şeklinde bir mutluluktur. Bu bir fark ediş, hissediştir. Bu bir daha hiç bir şekilde kaybedilmeyen bir mutluluktur. Tarihte yaşamış tüm doruk varlıklar, yüce veliler, aydınlanmış üstatlar, daima bu mutluluğu elde etmiş varlıklardır. Gerçek ve kalıcı mutluluk bilginin ve erdemin kendisidir. Bilgeler daimi mutluluğu yakalamış olanlardır.

7
7
7
47
55
16
7
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.