Müzeler haftası ne zaman kutlanır

Müzeler haftası ne zaman kutlanır
Müzeler haftası ne zaman kutlanır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

18-24 Mayıs tarihleri arasında Müzeler Haftası kutlanır. Ülkemiz, zengin kültür, sanat eserlerine ve tarihî eserlere sahiptir. Kültür ve sanat eserleri ile tarihî eserler müzelerde korunur, sergilenir, gelecek kuşaklara aktarılır. Müzelerde sergilenen eserler, yurdumuzun önemli zenginlik kaynağıdır. Bu eserleri görmek için ülkemize, dünyanın her tarafından turistler gelir.

UNESCO tarafından tüm dünyada 18 Mayıs günü Müzeler Günü olarak kutlanır. Türkiye'de de 1982 yılından beri Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın çalışmalarıyla 18-24 Mayıs her yıl Müzeler Haftası olarak ilan edilmiştir. Tarihî yerleri ve müzelerdeki eserleri korumalıyız. Onların bulunduğu yerleri güzelleştirmeliyiz. Bunlar, hepimizin görevlerindendir.

www.kultur.gov.tr/TR,96600/muzeler.html adresinden müzelerde sanal gezinti yapabilirsiniz.

1
4
1
0
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.