Müzzemmil suresi kaçıncı cüz kaçıncı sayfada

Müzzemmil suresi kaçıncı cüz kaçıncı sayfada
Müzzemmil suresi kaçıncı cüz kaçıncı sayfada, Müzzemmil suresi fazileti ile ilgili hadisler ve rivayetler, Müzzemmil suresi kaç sayfadan oluşur, Müzzemmil suresi toplam kaç sayfa, Arapça 573 nasıl yazılır detaylar haberimizde.

Müzzemmil suresi 573. sayfadan başlar ve 574. sayfada biter,  29. cüzde yer almaktadır. Mekke döneminde inmiştir, 20 âyettir ve Sûre, adını birinci âyette geçen “elMüzzemmil”kelimesinden almıştır. Müzzemmil, örtünüp bürünen demektir.Sûrede başlıca, Hz. Peygamberin ibadet ve taat hayatı konu edilmiştir. 

Mushaftaki sıralamada yetmiş üçüncü, iniş sırasına göre üçüncü sûredir. Kalem sûresinden sonra, Müddessir sûresinden önce Mekke’de inmiştir; 20. âyetinin Medine’de indiğine dair bir rivayet de vardır (Kurtubî, XIX, 30). Müddessir sûresinden sonra indiği, dolayısıyla dördüncü sırada yer aldığı görüşünde olanlar da vardır (bk. İbn Âşûr, XXIX, 254; Esed, III, 1199).

Müzzemmil suresinin konusu

Resûlullah’a şahsı ve peygamberliği ile ilgili bazı görevlerin verildiğini ifade eden âyetlerle başlayan sûrede daha sonra kıyamet günündeki olaylar, âhiretteki hesap ve ceza konuları anlatılmakta; son olarak da müminlerin ibadet yüklerinin hafifletildiği bildirilmektedir.

Arapça 573 nasıl yazılır : ٥٧٣

Müzzemmil Suresi’nin Fazilet ve Sırları

Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) buyurdu ki: "Kim Müzzemmil suresini (vird olarak) okursa, Allah’u Teala, o kişiden dünya ve ahiretteki sıkıntıları giderir."(Ebûl-Leys Semerkandî, Tefsirul-Kur’ân, 6/320; Kâdı Beyzâvî, Beyzâvi Tefsir (Envârut-Tenzîl ve Esrârut-Te’vil), 2/540)

Rivayet edildi ki:

  • 40 defa okuya kimsenin rızkı ummadığı yerden gelir.
  • Bu sureyi okumayı adet haline getiren kimsenin, Allah’u Teala gerek dünyaya ait olan, gerekse ahirete mahsus bulunan bütün güçlüklerini kolaylaştırır.
  • İmam Kastalani (Rahimehullah) buyuruyor ki: "Kim Müzzemmil ve Kevser surelerini okumaya devam ederse, Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem)’i rüyasında görür.
  • Ürkek çocuğa okunursa, Allah’ın izniyle şifa olur.

Kaynak:Eğitim Sistem

15
2
4
1
1
3
6
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.