Nabi Avcıdan Dershaneler Kapatılacak mı Açıklaması

Nabi Avcıdan Dershaneler Kapatılacak mı Açıklaması
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, dershanelerin kapatılıp kapatılmayacağıyla ilgili açıklama yaptı. İşte Bakan'ın yaptığı son açıklama.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı düzenlediği basın toplantısında dershanelerin bu sene çalışma ruhsatı aldığını, 2014-2015 yılından itibaren özel eğitim kurumlarına dönüştürüleceğini açıkladı. Bakan, bunun da sadece kendi bakanlıklarının yapabileceği bir düzenleme olmadığını, Meclis açıldıktan sonra yasal düzenleme yapılması gerektiğinin altını çizdi.

İşte Bakan Nabi Avcı'nın dershanelerle ilgili açıklaması;

Dersanelerle ilgili tartışmalar bugünün meselesi değil. “MEB Bakanı değişti, ve bakan dersanelerin kapatılmasına karar verdi” böyle bir şey yok. Sayın Başbakan da 3 yıldır bunu defalarca tekrarladı. Bu bir kapatmadan ziyade bir dönüştürme diyebiliriz. Dersaneleri tek bir sınava yönelik kurumlar yerine eğitim kurumlarına dönüştürme çalışmaları var. Ocak ayında dersaneler kayıtlara başlıyorlar. Acele etmeyin açıklaması yaptığım tarihte dersaneler kayıt yapmaya başlamıştı.

Kayıt olan öğrenciler 2014 haziranına kadar devam edecekler. Dolayısıyla dersanelere kayıt olmuş öğrenciler 2014 haziranına kadar ücretlerini ödediler ve kurslarına başladılar. Dersaneler konusunda dönüştürme programının gerçekleşmesi, için yasal düzenleme gerekiyor. O ancak meclis açıldıktan sonra yapılabilir. Bakanlık olarak tek başımıza yapabileceğimiz bir düzenleme değil.

Ancak o zaman dersaneler özel okula dönüşebilir. O zaman ancak 2014-2015 yılından itibaren geçerli olur. Bize gelen talep “süre verin” şeklindeydi. Sayın Başbakan’ın ilk açıklama yaptığı günden bu yana 3 yıl geçti. Baktığınızda 4 yıllık bir süre geçmiş olacak.

Köklü kurumlar dönüşümü gerçekleştirmeye başladılar. Daha küçük kurumlar birleşerek benzer bir dönüşümü gerçekleştirebilir.

DERSANE ÖĞRETMENLERİ MİLLİ EĞİTİMİ SİSTEMİNE ENTEGRE OLACAK

Başka teşvikler de düşünüyoruz. Arsa, kredi kolaylıkları gibi. Dersanelerde çalışmakta olan öğretmenlerin milli eğitim sistemine entegre edilebilmeleri için de hazırlıklarımızı yapıyoruz. Ne öğrencileri ne velileri ne de işletmecileri mağdur etmeyecek bir sistem içinde meseleyi çözmeye çalışıyoruz.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.