Nâs Suresi konusu ve anlamı

Nâs Suresi konusu ve anlamı
Kur’an-ı Kerim mealinden, Nâs suresinin anlamını bularak defterinize yazınız. Nâs Suresi konusu ve anlamı nedir, Nas suresi faziletleri nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Nâs Suresinin anlamı

Nâs suresi, genel kanaate göre Mekke Dönemi’nde indirilmiştir; altı ayettir. Sure adını ilk ayetinde geçen ve insanlar anlamına gelen “nâs” sözcüğünden almıştır. Surede değişik yollarla insanları kötülüğe iletmek isteyen cinlerin ve bazı insanların kötülüklerden dolayı Allah’a sığınılması öğütlenmektedir.

Nâs Suresinin konusu

Sûrede sinsice kötülüğe sürükleyen cinlerin ve insanların şerrinden Allah’a sığınılması öğütlenmektedir.

Nas Suresi okunuşu

Bismillahirrahmânirrahîm.

  1. Kul e'ûzü birabbinnâs
  2. Melikinnâs
  3. İlâhinnâs
  4. Min şerrilvesvâsilhannâs
  5. Ellezî yüvesvisü fî sudûrinnâsi
  6. Minelcinneti vennâs

Nas Suresi Türkçe Anlamı:

Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla

  1. De ki: Sığınırım ben insanların Rabbine,
  2. İnsanların hükümdarına,
  3. İnsanların ilahına,
  4. O sinsi vesvesecinin şerrinden.
  5. O ki, insanların göğüslerine vesveseler fısıldar.
  6. Gerek cinlerden, gerek insanlardan.

Nas Suresi faziletleri

Nâs sûresinin faziletine dair birçok rivayet nakledilmiştir. Genellikle İhlâs ve Felak sûrelerinin de yer aldığı rivayetlerde Muavvizât'ın Kur'an'ın üçte birine denk gelen fazileti, şifa verici ve koruyucu özellikleri, yatmadan önce ve her namazdan sonra okunmasının gereği vurgulanmaktadır. Hz. Âişe'den nakledilen bir hadise göre Resûlullah rahatsızlık zamanında ve gece yatağa gireceği sırada İhlâs, Felak ve Nâs sûrelerini üç defa okuyup avuçlarına üfler ve elleriyle bütün vücudunu sıvazlardı (Buhârî, "Feżâʾilü'l-Ḳurʾân", 14; Ebû Dâvûd, "Edeb", 98; sûrenin faziletiyle ilgili diğer rivayetler için bk. Şevkânî, V, 518-519; İbrâhim Ali es-Seyyid Ali Îsâ, s. 414-437).

55
53
53
53
53
53
53
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum