NASA John Young'ı uzaya giderken hangisini uzay mekiğine izinsiz soktuğu için sorguya çağrılmış ve kınanmıştır

NASA John Young'ı uzaya giderken hangisini uzay mekiğine izinsiz soktuğu için sorguya çağrılmış ve kınanmıştır
NASA astronot John Young'ı 1965'teki Gemini 3 görevi için uzaya giderken hangisini uzay mekiğine izinsiz soktuğu için sorguya çağrılmış ve kınanmıştır sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : NASA astronot John Young'ı 1965'teki Gemini 3 görevi için uzaya giderken hangisini uzay mekiğine izinsiz soktuğu için sorguya çağrılmış ve kınanmıştır 

A- Şekerleme kaplı mısır patlağı
B- Dana etti sandviç
C- Ahududu halka donut
D- Bergomat aromalı buzlu çay

Doğru Cevap: Dana etli sandviç

5 Ocak'ta 87 yaşında hayatını kaybeden John Young, Apollo 16'daki ay yürüyüşleri ve ilk uzay mekiği görevinin komutanı rolü ile ünlenirken, NASA astronotu da sinsi bir hareketle tetiklediği küçük bir skandalla hatırlanıyor: uzaya salamura sığır eti sandviçi kaçırmak.

Young , 23 Mart 1965'te Gemini 3'te fırlatılmadan hemen önce sandviçi cebine attı . Bu, iki astronotu taşıyan ilk ABD göreviydi - Young ve mürettebat arkadaşı Gus Grissom . Ancak Sovyetler, Voskhod 2 adlı kendi iki kişilik görevlerini bir haftadan daha kısa bir süre önce başlatmıştı, bu nedenle Gemini 3 güvenli bir şekilde uzaya çıktığında ve hedeflerini verimli bir şekilde tamamladığında politikacılar arasında gerginlik zaten yüksekti.

Gemini 3 transkriptine göre, konserve sığır eti sandviçi Young ve Grissom arasında kısa bir konuşma başlattı. Sohbet , yaklaşık 6 saatlik görevin yalnızca bir dakikası boyunca sürdü .

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.