NASA tarafından uzay aracı mezarlığı olarak adlandırılan noktanın adı nedir

NASA tarafından uzay aracı mezarlığı olarak adlandırılan noktanın adı nedir
En yakın kara parçasına yaklaşık 2700 kilometre uzaklıkta olan ve NASA tarafından uzay aracı mezarlığı olarak adlandırılan noktanın adı nedir sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : En yakın kara parçasına yaklaşık 2700 kilometre uzaklıkta olan ve NASA tarafından uzay aracı mezarlığı olarak adlandırılan noktanın adı nedir 

A- Alfa nnoktası

B- Fary noktası

C- Nemo noktası

D- Hayalet noktası

Doğru Cevap: Nemo noktası

En yakın kara parçasına 2 bin 700 kilometre uzaklıktaki Nemo Noktası, NASA tarafından 'uzay aracı mezarlığı' olarak adlandırılıyor.
Dünya üzerindeki en uzak noktanın adı Nemo Noktası (Point Nemo). Latince’de ‘hiç kimse’ anlamına geliyor. Nemo Noktası, 48°52.6′ Güney ve 123°23.6′ Batı koordinatlarında yer alıyor. En yakın kara parçasına uzaklığı yaklaşık 2 bin 700 kilometre. Böyle olunca da ölü uzay araçlarını atmak için en uygun yer haline geliyor. Bu yüzden NASA, bu noktaya ‘uzay aracı mezarlığı’ diyor. Uzay mühendisi Bill Ailor, Nemo Noktası’nı, ‘hiçbir şeye zarar vermeden kurtulmak istediğiniz şeyleri koymak için en uygun yer’ olarak adlandırıyor.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
3 Yorum